AfterDawn logo

Radeon HD 6970 "Antilles" saapuu vielä tämän vuoden puolella

Teemu Laitila Teemu Laitila

NordicHardware-sivusto on saanut käsiinsä tietoja AMD:n tämän vuoden puolella julkaistavista uusista grafiikkaytimistä. Uusien ytimien nimet paljastuivat jo , kun Catalyst-ajurien tiedoista löytyi lista tulevista versioista. NordicHardwaren mukaan tuleva Radeon 6000 -tuoteperhe sisältää kolme eri tuotesarjaa, nimeltään Antilles, Cayman ja Barts.

Barts on tarkoitus julkaista jo lokakuussa ja se tulee korvaamaan nykyiset keskitason Juniper-suorittimet. Barts-ydintä käyttävä sarja nimetään todennäköisesti Radeon HD 6700 -numeroilla.

Tehokkaampien ohjainten luokassa tullaan näkemään Cayman, joka on suunniteltu nykyisten Cypress-piirien korvaajaksi. Cayman-piirilliset ohjaimet tulevat korvaamaan Radeon HD 5870, 5850 ja 5830 -ohjaimet ja ne edustavat uutta Radeon 6800 -sarjaa, jonka pitäisi saapua markkinoille marraskuun aikana.

Viimeiseksi Radeon-julkistukseksi tälle vuodelle jäävät Antilles-pohjaiset ohjaimet perustuvat Cayman-suorittimen tekniikkaan, mutta Hemlock-sarjan korvaajana siinäkin on kaksi grafiikkaydintä. Kortista ollaan julkaisemassa kaksi eri versiota, samaan tapaan kuin Radeon HD 4850 X2 ja 4870 X2. Lippulaivamalli tullaan tietojen mukaan nimeämään Radeon HD 6970 -nimellä ja sen odotetaan saapuvan kauppoihin joulukuun aikana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT