AfterDawn logo

3,4 GHz:n Sandy Bridge tulossa alkuvuodesta

Teemu Laitila Teemu Laitila

Fudzillan mukaan Intelin tulevan Core i7 2000 -sarjan lippulaivamallin odotetaan toimivan 3,4 GHz:n peruskellotaajuudella. Sarja julkaistaneen ensi vuoden alkupuoella.

Lippulaivamalli on nimeltään Core i7 2600K. Se sisältää neljä fyysistä ydintä ja Hyper-Threadingin avulla se pystyy suorittamaan kahdeksaa säiettä yhtä aikaa.

K-merkintä mallin nimessä tarkoittaa kerroinlukitsematonta prosessoria, mikä lienee mieleen ylikellottajille. Peruskäyttäjiä varten prosessorista löytyy Turbo 2 -tekniikka, jonka avulla prosessori kellottaa itsensä enintään 3,8 GHz:n.

Turbo 2 pystyy kellottamaan joko yhtä ydintä, kahta ydintä tai kaikkia neljää ydintä riippuen kuormituksesta ja lämmön aiheuttamista rajoituksista.

Core i7 2600K tukee kahden kanavan DDR3 1066 ja 1333 -muisteja, mutta epävirallisesti myös korkeammilla taajuuksilla toimivat muistit käyvät. Prosessorin TDP-arvo on 95W ja se vaatii 6-sarjan piirisarjaa sekä LGA1155-kantaa tukevan emolevyn.


Prosessorissa on myös integroitu grafiikkasuoritin, joka pyörii 850 MHz:n taajudella normaalitilanteessa ja rasituksen alla kellotaajuus nousee jopa 1350 MHz:n asti Turbo 2:n avulla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT