HP mukaan tablet-kilpaan kolmella tuotteella

Kirjoittaja Teemu Laitila,

HP mukaan tablet-kilpaan kolmella tuotteella
Xbitlabs kertoo, että HP on virallisesti vahvistanut suunnittelevansa WebOs-käyttöjärjestelmää käyttävän tablet-koneen julkaisua.

Aiemmin tänä vuonna HP osti pääosin PDA-laitteita valmistaneen Palmin ja sai kaupassa Palmin kehittämän WebOs:n käyttöjärjestelmän. HP paljasti myös suunnittelevansa Windows 7 -käyttöjärjestelmällä varustetun erityisesti yritysten käyttöön suunnatun tabletin julkaisua lähitulevaisuudessa.

"Tablet-koneiden valmistus oli yksi suuri syy Palmin hankkimiseen ja voitte odottaa WebOs-pohjaista tablettia aikaisin ensi vuonna ja Windows-pohjaista joskus lähitulevaisuudessa", kertoo HP:n personal systems -osaston johtaja Todd Bradley.

Ensimmäiseksi julkaistavan laitteen ominaisuuksista ei ole tarkempia tietoja, mutta koska käyttöjärjestelmänä on WebOs, alustana on luultavasti ARM-pohjainen System-on-Chip-järjestelmä. Kahden tabletin lisäksi HP suunnittelee myös Androidiin perustuvaa sähköistä lukulaitetta. Kolmen erillisen laitteen julkaisu tuntuu hieman ylimitoitetulta, mutta ainakin se merkitsee HP:n olevan tosissaan mukana tablet-markkinoilla.

Kommentoi uutista