Microsoftin XBOX 360 -konsoliin CPU/GPU-yhdistelmäpiiri

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Microsoftin XBOX 360 -konsoliin CPU/GPU-yhdistelmäpiiri
AMD ja Intel ovat olleet kovaa vauhtia integroimassa prosessoria ja näytönohjainta yhteen, ja Intel onkin jo saanut ne vierekkäin, ja AMD aikeissa julkaista oman integroidumman versionsa ensi vuoden alussa, mutta Microsoft ja IBM saattavatkin ehtiä ensin.

Microsoftin uusin malli Xbox 360 -konsolista pitää sisällään CPU/GPU kombopiirin, jossa on IBMn kolmiytiminen CPU ja ATIn näytönohjainpiiri.

Alunperin ensimmäisen mallin aikaan piirit olivat 90nm, silloin nimeltään Xenon ja Xenos, mutta nyt yhdistettyä 45nm piiriä kutsutaan Tanskalaisen kaupungin mukaan Vejle-nimellä. Piirin valmistaa IBM ja Globalfoundries, ja se on noin 50% aikaisempaa pienempi ja kuluttaa 60% vähemmän virtaa. Transistoreja piiriltä löytyy 'vain' 372 miljoonaa, eli noin puolet Core i5-760 -prosessorin transistorimäärästä.

Uusi prosessori pyörii vanhalla tutulla 3,2GHz nopeudella CPUn osalta ja 500MHz näytönohjaimella, mutta menohaluja uudella piirillä riittäisi enemmänkin. Valitettavasti niitä ei kuitenkaan tulla hyödyntämään, koska konsoleiden täytyy toimia suorituskyvyn osalta identtisesti vanhempien konsoleiden kanssa.

1 kommentti

fanwars
Quote:
Valitettavasti niitä ei kuitenkaan tulla hyödyntämään, koska konsoleiden täytyy toimia suorituskyvyn osalta identtisesti vanhempien konsoleiden kanssa.

awot!

Kommentoi uutista