Huhu: ATI valmistelee uuden lippulaivamallin julkaisua

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Huhu: ATI valmistelee uuden lippulaivamallin julkaisua
Verkkosivusto X-bit labs kertoo ATIn valmistelevan uuden lippulaivamallin julkaisua vielä tälle vuodelle. Sivuston tiedot perustuvat kiinankieliseltä Cnbeta.com sivustolta löydettyy huhuun (Google Translate). Tuleva uutuus korvaa Radeon HD 5970 -mallin ja on ilmestyessään ensimmäinen Radeon HD 6000 -sarjan näytönohjain. Uutta näytönohjainta sopii odottaa tämän vuoden loka-marraskuulle.

Tuleva 6000-sarjalainen perustuu ATIn Southern Islands -arkkitehtuuriin, jossa samalle piirilevylle on integroitu kaksi GPU:ta. ATI on ilmeisesti pystynyt optimoimaan arkkitehtuuria niin, ettei näytönohjaimen virrankulutus kasva liian suureksi vaikka siinä kaksi GPU:ta onkin. Radeon HD 6000 -sarja ei tuo mukanaan suuria uutuusominaisuuksia, vaan lähinnä vanhojen parantelua. Aiemmasta 5000-sarjasta se pyrkii erottautumaan suorituskyvyn avulla, mikä riittänee pelaajille. Näytönohjain tullaan valmistamaan todennäköisesti 40 nanometrin prosessilla 28 nanometrin sijaan.

Cnbeta-sivusto tietää kertoa tulevassa näytönohjaimesta löytyvän parennattu Eyefinity-tuki ja edistynyt UVD-dekooderi. Näiden ansiosta tupla-GPU-näytönohjain pystyy toistamaan UHD-resoluutioista videota (ultra high definition).

Kommentoi uutista