AMD jättää 3DNow!-käskykannan historian lehtereille

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD jättää 3DNow!-käskykannan historian lehtereille
Suoritinvalmistaja AMD ilmoitti tällä viikolla jättävänsä 3DNow!-käskykantatuen pois tulevista prosessoreistaan. Käskykanta esiteltiin vuonna 1998 K6-2-prosessorin myötä ja sen tarkoitus oli parantaa graafista laskentaa tarvitsevien ohjelmien suorituskykyä parantamalla floating point -operaatioiden laskutehokkuutta. Tässä onnistuttiinkin sopivien ohjelmien kohdalla ja suorituskyky saattoi olla jopa nelinkertainen. 3DNow! oli paranneltu vastine Intelin MMX (MultiMedia eXtensions) -käskykannalle.

Nyt yhtiö on päättänyt jättää tulevista prosessoreista käskykantatuen pois, mutta PREFETCH -ja PREFETCHW -käskyjä prosessorit tulevat edelleen tukemaan. Syyksi yhtiö on ilmoittanut sen, että SSE-käskykannat ovat tehneet 3DNow!:n turhaksi. Valtaosa ohjelmista, jotka käyttävät 3DNow!-käskykantaa pystyvät tekemään samat operaatiot SSE:n avulla.

Ohjelmoijia varten AMD on julkaissut PDF-tiedoston, jonka liitteessä (Appendix A) selvennetään miten 3DNow!-koodi saadaan muutettua SSE-koodiksi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille