SSD-asemien hinnat putoavat vuoden lopulla?

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

SSD-asemien hinnat putoavat vuoden lopulla?
SSD-levyt ovat nopeudessa ylivertaisia perinteisiin kovalevyihin nähden, niiden painolastina on vain ollut erittäin korkeat hinnat. Markkinatutkimusyhtiö iSuppli ennustaa nyt, että SSD-levyjen hinnat putoavat tämän vuoden viimeisellä puoliskolla. Yhtiö ennustaa, että SSD-asemien gigatavun hinta putoaa alle dollariin (0,8 €).

Suurimmaksi tekijäksi iSuppli mainitsee NAND-muistien hinnan laskun TLC-piirien (triple level cell) saatavuuden paranemisen vuoksi. TLC-tekniikka mahdollistaa suuremman kapasiteetin verrattuna SLC:hen tai MLC:hen. SSD-asemien hinnat lähtivät kasvuun vuoden 2008 lopun jälkeen ja ovat olleet laskusuunnassa vuoden 2009 lopusta lähtien, jolloin se saavutti huippunsa (2 $/GB). Hintojen uskotaan putoavan alle vuoden 2008 tason eli alle dollariin gigatavulta.

Jokaisen kannattaa nyt miettiä tykönään koska ostaa SSD-aseman, jos sellaista on ajatellut. Suurempien asemien kohdalla voi säästää jo ihan mukavasti vain lykkäämällä hankinta-ajankohtaa.

iSupplin vanhempi analyytikko Michael Yang kuitenkin ajattelee, että hinnat putoavat liian vähän ja liian myöhään. Hänen mukaan perinteiset kovalevyt ovat onnistuneet kilpailemaan SSD-asemia vastaan hinnassa ja tallennuskapasiteetissa niin tehokkaasti, ettei SSD-asemilla ole enää toivoa syrjäyttää kovalevyjä tietokoneissa lähitulevaisuudessa. Hän kuitenkin myöntää, että hintojen putoaminen lisää kuluttajien mielenkiintoa SSD-asemia kohtaan.
Alla kuva NAND-muistien hintojen kehityksestä viimevuosina.

5 kommenttia

Thor1993
Kun alle euro/giga lähtee vois vaikka 80GB mallin tonne peltien väliin hankkia.
fanwars
Näin jos tapahtuu, niin lentää toi tiedosto/peli-kovo helvettiin. Käyttöjärjestelmälle(+ohjelmille) on jo SSD, mut olisha se kiva jos ei olis ollenkaan mekaanisia vehkeitä.
Radvemi
Taitaa ensi kerralla konetta päivittäessä ostoskoriin mahtua siis SSD-levy
a4tech
Originally posted by Radvemi:
Taitaa ensi kerralla konetta päivittäessä ostoskoriin mahtua siis SSD-levy
Näin täälläkin.
LaLLi80
Quote:
iSupplin vanhempi analyytikko Michael Yang kuitenkin ajattelee, että hinnat putoavat liian vähän ja liian myöhään. Hänen mukaan perinteiset kovalevyt ovat onnistuneet kilpailemaan SSD-asemia vastaan hinnassa ja tallennuskapasiteetissa niin tehokkaasti, ettei SSD-asemilla ole enää toivoa syrjäyttää kovalevyjä tietokoneissa lähitulevaisuudessa.

SSD ei ole koskaan yrittänyt kilpailla hinnalla tai kapasiteetilla. Sama kuin Ferraria yrittäisi myydä takakontin ja kulutuksen perusteella.

Kommentoi uutista