AfterDawn logo

Samsungilta USB 3.0 -liitännällinen ulkoinen kovalevy

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Samsung on ilmoittanut tuovansa markkinoille S2 Portable 3.0 -nimisen ulkoisen kovalevyn, josta löytyy nopea USB 3.0 -liitäntä. USB 3.0 -laitteiden puuttuminen markkinoilta on haitannut liitännän yleistymistä, mutta Samsung tuo hieman apua tähän hätään. Yhtiö uskoo laitteelle olevan tarvetta, sillä esimerkiksi teräväpiirto- ja 3D-sisältö tulevat vaatimaan runsaasti suorituskykyä ja nopeita tiedonsiirtokaistoja.

USB 3.0:n avulla voidaan tietoa siirtää 5 gigabittiä sekunnussa eli n. 625 megatavua sekunnissa. Vanhalla USB 2.0 -liitännän kautta tietoa siirtyy vain kymmenesosa, 480 megabittiä sekunnissa eli 60 megatavua. Samsungin S2 Portable 3.0 -laitteeseen on integroitu 2,5 tuuman kovalevy, jonka kierrosnopeus on 7200 kierrosta minuutissa. Kokovaihtoehtoja tarjotaan kaksi: 320 GB ja 640 GB. Yhtiö on pyrkinyt erilaisten tekniikoiden avulla eristämään ääntä kuorien sisäpuolle. Paketin mukana toimitetaan myös varmuuskopiointiin ja tiedon salaamiseen liittyviä ohjelmistoja.


Hinnoista Samsung on hiljaa. Eurooppaan laitteet saapuvat vielä tämän kuun aikana.

1 KOMMENTTI

miketso1/1

Toivottavasti tulee lisää näitä ulkosia usb3-kovalevyjä niin pääsee eroon vanhoista ja hitaista usb2-ulkosista levyistä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT