AfterDawn logo

Fusion-io:lta uskomaton 1,28 teratavun ssd-ratkaisu

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Premium-luokan ssd-asemien valmistaja Fusio-io on julkaissut lähes käsittämättömältä tuntuvan 1,28 teratavun kokoisen ssd-aseman. Se ei kuitenkaan ole perinteinen SATA-väylään liitettävä laite, vaan PCIe-korttipaikkaan asennettava lisäkortti. PCIe-liitännän ansiosta se kykenee huomattavasti nopeampiin kirjoitus- ja lukunopeuksiin kuin kuluttajakäyttöön tarkoitetut ssd-asemat.

Tallennuslaite on rakennettu käyttäen 30 nm -luokan MCL-flashmuistia. Kun kuluttajaluokan asemat kykenevät optimitilanteessa runsaaseen kymmeneen tuhanteen I/O-operaatioon (IOPS) sekunnissa, Fusion-io:n asema suorittaa niitä yhtiön tiedotteen mukaan järjettömät 285 000 sekunnissa.

"Tämä 1,28TB:n asema on vastaus asiakkaiden pyyntöihin saada enemmän tallennustilaa yhdelle levylle. Olemme tällä hetkellä käännekohdassa, jossa MLC-tekniikka on kehittynyt kuluttajaluokan laitteista vaativiin datacenter-ratkaisuihin sopivaksi", kertoo yhtiön teknologiapäällikkö Neil Carson.

Tiedote ei mainitse aseman hintaa, mutta aiemmin julkaistun 640 gigatavun kortin hinta huitelee lähempänä 15 000 dollaria. Olettaa siis sopii, että vaikka halua olisi, tätä asemaa ei tulla ihan heti näkemään kotikoneissa vaan se pysyy vaativien palvelinlaitteiden käytössä.

3 KOMMENTTIA

fanwars1/3

Halvat on huvit.

Thor19932/3

Voi ostaa pari RAIDia varte..

miketso3/3

Oishan se mukavan nopea.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT