SanDiskiltä maailman pienin 64 GB:n SSD-asema

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

SanDiskiltä maailman pienin 64 GB:n SSD-asema
Yhdysvaltalainen flashmuistivalmistaja SanDisk julkaisi eilen 18. elokuuta lehdistötiedotteen, jossa se kertoo rakentaneensa maailman pienimmän 64 gigatavun SSD-aseman. Uusi laite on samalla yhtiön uusi aluevaltaus, sillä se on tarkoitettu sulautettuihin järjestelmiin ja sen toivotaan löytävän tiensä matkapuhelimiin ja tablet-tietokoneisiin. Yhtiö puhuu uudesta laitteesta iSSD-asemana (integroitu SSD).

Uusi laite on kooltaan postimerkkiäkin pienempi eli 16 mm x 20 mm x 1,85 mm ja painaa vajaan gramman. Uutta laitetta tullaan myymään 4–64 GB:n välisessä kokoluokassa. SanDiskin mukaan kyseessä on myös maailman nopein sulautettuihin järjestelmiin suunnattu SSD-asema. Sen lukunopeus kipuaa 160 megatavuun sekunnissa ja kirjoitusnopeus 100 megatavuun sekunnissa. Yhtiö myös kertoo tuotteen olevan ensimmäinen BGA-liitännällinen SSD-asema, joka tukee SATA-tiedonsiirtoväylää.

1 kommentti

miketso
No on kyllä koko ja nopeussuhteet hyvin kuosissa :) Toivottavasti tulee kuluttajapuolellekkin lisää SSD asemia ja hinnat putoaisi alemmas.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 3 13.5.2017 19:24 Kannettavat tietokoneet
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille