AfterDawn logo

Samsung paljastaa tulevan tablet-tietokoneen ensi kuussa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Applen tämän vuoden alkupuoliskolla esittelemä ja julkaisema iPad-tablet-tietokone on tuonut uutta vipinää muiden yhtiöiden tablet-julkaisuihin ja -suunnitelmiin, vaikka tablet-tietokoneet eivät konspetina olekaan mikään uusi asia. Tämän vuoden syksy näyttäisi olevan täynnä tablet-tuotejulkaisuja.

Mukana on myös Samsung, jonka mallista on jo aiemmin vuotanut kuvia. Uutena tietona kuitenkin on, että Samsung saattaisi esitellä tuotettaan julkisesti ensi kuussa Berliinissä järjestettävässä IFA-elektroniikkamessuilla. Huhut kertovat tulevan tabletin noudattavan Samsungin älypuhelimista tuttua Galaxy-nimeämistä eli tablet kantaisi nimeä P1000 Galaxy Tab.


Lisäksi Samsung Firmwares -verkkosivusto kertoo saaneensa käsiin erikoisfirmwaren, jota ei ole tarkoitettu puhelimelle, vaan tablet-tietokoneelle. Siitä ilmenee, että tuleva tablet toimisi Android 2.2 -käyttöjärjestelmällä (Froyo) ja että ruudun resoluutio on 480x800. Muita ominaisuuksia: 3,2 megapikselin kamera (takana), kamera edessä videopuheluita varten, gigahertsin prosessori, Flash, Swype-tuki, WiFi, Bluetooth ja GPS.

2 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/2

Vähän on alhainen resoluutio. Muuten mielenkiintoinen, etenkin koska pitää sisällään tuon Androidin. Hitto HTC, Chrome OS? Ei näin.

miketso2/2

Sitten kun tulee hyvä tabletti ipadia halvemmalla hinnalla niin voisi harkita ostamistakin. Ainakin samsungi vaikuttaa ihan hyvältä, mutta resoluutio on kyllä aika pieni. Olisi mukava katsella 720p videoita tabletilla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT