Nvidian toimitusjohtaja valottaa yhtiön CPU-strategiaa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidian toimitusjohtaja valottaa yhtiön CPU-strategiaa
Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang on kertonut CNET-sivuston haastattelussa yhtiön tulevaisuuden suunnitelmista muiden kuin grafiikkasuorittimien suhteen. Nvidian on jo pidempään huhuttu halajavan mukaan perinteisten prosessoreiden markkinoille, yhtenä syynä on pidetty kilpailuasemien parantamista prosessori- ja näytönohjainvalmistaja AMD:n suhteen. x86 prosessoreiden valmistus vaatii kuitenkin lisenssin Inteliltä, jonka kanssa Nvidia ei ole erityisen lämpimissä väleissä tällä hetkellä.

Nvidian toimitusjohtaja vahvistaa, että yhtiön prosessorisuunnitelmat pohjautuvat tulevaisuudessa älypuhelimissa ja tablet-koneissa käytettäviin ARM-prosessoreihin. Viime vuoteen asti pelkästään grafiikkaprosessoreita valmistanut Nvidia on jo julkaissut ARM-pohjaisen Tegra-sirun, jota on käyttänyt mm. Microsoft Zune HD -musiikkisoittimessaan. Toisen sukupolven kaksiytimistä Tegra 2:ta ei vielä ole nähty missään kaupallisissa tuotteissa.

Toimitusjohtaja perustelee ARM-valmistajaksi ryhtymistä hyvillä kasvunäkymillä, "ARM on maailman nopeiten kasvava prosessoriarkkitehtuuri tällä hetkellä. ARM tukee parhaiten Googlen Androidia, joka on tällä hetkellä maailman nopeiten kasvava käyttöjärjestelmä."

Kommentoi uutista