AfterDawn logo

Micronilta nopein yrityksille tarkoitettu SSD-levy

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Micron Technology toi viime torstaina julki sen ensimmäisen yrityskäyttöön suunnatun SSD-levyn. Uusi tuote kantaa nimeä RealSSD P300 ja yhtiö kehuu sitä maailman nopeimmaksi yrityssektorille suunnatuksi SSD-muistiksi.

Uusi muistiasema on kooltaan 2,5-tuumainen ja siinä käytetään korkealaatuisia SLC-NAND-flashmuisteja. Liitäntänä on käytetty SATA 6 Gb/s -porttia. Yhtiön mukaan RealSSD P300:n lukunopeus on 360 MB/s ja kirjoitusnopeus 275 MB/s. Micron toi kuluttajaversion tuotteesta jo aiemmin markkinoille (C300), missä käytetään SLC-NAND-muistien sijaan MLC-NAND-muisteja. Suorituskyvyltään kuluttajaversio jää hitaammaksi: lukunopeus 355 MB/s ja kirjoitusnopeus 215 MB/s.


"Jatkuvasti kasvava työmäärä nykypäivän yrityksissä vaatii teknologiaa, joka kestää suuria määriä tiedonsiirtoa ja -tallennusta ja mahdollistaa tähän tietoon nopeasti käsiksi pääsyä." kerrotaan yrityksestä. "RealSSD P300 -asema on vartavasten suunniteltu näitä tarpeita varten käyttämällä Micronin suorituskykyisiä ja kestäviä ONFI 2.1 34 nanometrin SLC-NAND-tekniikkaa. Sen ansiosta tuotteista on saatu pitkäikäisiä ja luotettavuutta kasvatettua nykyajan vaativia yritysympäristöjä varten."


Micron lisäsi, että RealSSD P300 on tarkoitettu ensisijaisesti perinteisiin palvelinkoneisiin sekä korttipalvelimiin, tiedonsäilytysratkaisuihin ja vaativiin työasemakoneisiin. Yhtiö väittää uuden SSD-levyn olevan niin nopea, että se päihittää 12 kovalevyn RAID-järjestelmät "joissain tapauksissa". Aseman on tarkoitus tulla kauppoihin lokakuussa ja sitä on saatavilla kolmessa kokoluokassa: 50 GB, 100 GB ja 200 GB. Micron ei suostunut kertomaan hinnoista.

2 KOMMENTTIA

FrostRose1/2

Hinnat voisi veikata. 50GB 1350€, 100GB 1800€ ja 200GB 2200€. Muita arvauksia?

Jannejt2/2

<test, ignore>

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT