AfterDawn logo

BFG Tech hakeutuu konkurssiin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Näytönohjaimistaan ja virtalähteistään tunnettu yhdysvaltalainen BFG Tech on alkanut lähettää asiakkailleen viestejä, joissa se kertoo palauttavansa asiakkaiden takuukorjaukseen lähetety näytönohjaimet rikkinäisinä takaisin. Samalla yhtiö toteaa lyhyessä, vain kolmirivisessä, kirjeessään ajavansa kaiken toiminnan alas eli hakeutuvan konkurssiin. BFG Tech lupasi näytönohjaimilleen elinikäisen takuun, mutta takuuta ei enää tuotteilla ole.

Ensimmäiset merkit yhtiön ahdingosta nousivat esiin heinäkuun alussa, jolloin yhtiö kertoi lopettavansa näytönohjainten valmistamisen. BFG valmisti ylikellotettuja Nvidian näytönohjaimia. Vielä heinäkuussa yhtiö lupasi takuiden olevan edelleen voimassa ja pelikoneiden sekä virtalähteiden tuotannon jatkuvan entiseen tapaan.

Yhtiön ongelmat liittyivät Fermi-pohjaisten näytönohjainten heikkoon saatavuuteen Nvidialta, joten yhtiön myynti lamaantui. Heikon näytönohjainmyynnin vuoksi Best Buy -kauppaketju päätti purkaa sopimukset niin näytönohjainten kuin virtalähteiden osalta BFG:n kanssa. Virtalähteiden myyntiä jatkettiin elokuulle lähinnä vain täysinäisten varastojen tyhjentämisen vuoksi.


Asiasta uutisoi HardOCP-sivusto.

Alla kuva asiakkaille lähetetystä kirjeestä:

1 KOMMENTTI

Pihlis121/1

Bfg:n tuotteita on ollut myös suomessa myynnissä, tiedä sitten mitenkä takuut hoidetaan täällä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT