Intelin Medfield-alustan prosessoreista vuodettiin tietoja

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin Medfield-alustan prosessoreista vuodettiin tietoja
Intelin tulevasta Medfield-mobiilialustasta on vuotanut tietoja julkisuuteen. Medfield on seuraaja Intelin Moorestown-alustalle ja se on tarkoitus julkaista ensi vuoden puolella. Medfield tulee sisältämään Penwell-koodinimelliselle sirulle integroidun virtapihin version Atom-prosessorista. Tiedot ovat peräisin InfoWorldin hoksaamasta dokumentista Intelin nettisivuilla. Alkuperäinen dokumentti on poistettu, mutta se löytyy vielä Googlen välimuistista. Toisen sivuilta löytyvän dokumentin mukaan Penwellin Atom-pohjaiset prosessorit pyörisivät 1,80 GHz ja 1,86 GHz kellotaajuuksilla.

Intelin edustaja Claudine Mandango ei ole suostunut kommentoimaan tulevan alustan yksityiskohtia. "Intel ei ole virallisesti julkaissut tätä tuotetta, joten kaikki tiedot ovat vielä hyvin alustavia", kerrotaan Inteliltä. Mandango kuitenkin vihjaisi, että uusi siru tulee olemaan huomattavasti edeltäjiään pienempi ja vähävirtaisempi.

Jo poistetun dokumentin mukaan Pennwell system-on-chip (SoC) tulee sisältämään useita komponentteja integroituna, pienenemään koossa verrattuna edeltäjiinsä ja se tarjoaa paremman akunkeston ja kuluttaa vähemmän virtaa. Myös graafisen suorituskyvyn pitäisi kasvaa nelinkertaiseksi. Tiedot ovat hyvin epämääräisiä, eikä tarkkoja lukuja ole saatavilla.

Intel on jo aiemmin kertonut, että Medfield valmistetaan 32 nanometrin tekniikalla.

Kommentoi uutista