Asus suunnittelemassa mini-ITX -emolevyä Ontario-piirillä

Kirjoittaja Panu Roivas,

Asus suunnittelemassa mini-ITX -emolevyä Ontario-piirillä
AMDn Ontario-koodinimellinen suoritin on näillä näkymin tulossa markkinoille vuoden vaihtuessa, ja viime aikoina mahdollisista käyttökohteista on liikkunut useita huhuja.

Ontario koostuu vähävirtaisesta kaksiytimisestä Bobcat-arkkitehtuuriin perustuvasta suorittimesta ja DX11 tukevasta näytönohjainpiiristä. Ontarion on tarkoitus kilpailla Intelin Atom-prosessoreita vastaan ja AMDn mukaan sen pitäisi tarjota 90% valtavirtasuorittimen suorituskyvystä ollen samalla yli puolet pienempi.

Aikaisemmin Applen on huhuttu valinneen Ontario-piirin tulevaan Apple TV:n päivitykseen, ja nyt on vuorossa Asus. Bit-Techin mukaan Asus on kehittelemässä mini-ITX -emolevyä jossa on mukana Ontario-piiri. Piirin odotetaan kykenevän samaan suorituskykyyn kuin Athlon II X2 250U, mutta näytönohjaimella ja vain 18W tehonkulutuksella höystettynä.

Kommentoi uutista