AfterDawn logo

Asukselta kolme tablet-konetta maaliskuuhun 2011 mennessä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Tietotekniikkayhtiö Asus on toimitusjohtaja Jerry Shenin suulla ilmoittanut tuovansa ensimmäisen Android-tabletinsa maaliskuussa 2011. Asiasta kertoi PCWorld Julkaisun jälkeen Asuksen Eee Pad -tuotesarja laajenee kolmeen malliin. Tulevasta tabletista ei tiedetä käyttöjärjestelmän lisäksi muuta kuin, että sen hinta asettuu todennäköisesti alle 400 dollariin

Asuksen ensimmäinen tablet julkaistaan tämän vuoden joulukuussa tai ensi vuoden tammikuussa. Kyseessä on 12-tuumainen tablet, jonka prosessorina on Intelin Core 2 Duo ja käyttöjärjestelmänä Windows 7. EP121-mallinimeä kantava tablet on mahdollista muuttaa tietokoneeksi asentamalla tablet runkoon. Se siis poikkeaa oleellisimmin aiemmista Asuksen minikannettava-tablet-koneista (esim T101MT) siinä, että EP121:ssä on irrotettava näyttö. Hexus-sivusto arvioi, että tulevan Android-malli on joulukuussa julkaistavan Windows-koneen seuraaja.


Asus kertoi myös aikovansa julkaista 10-tuumaisen tabletin tammikuussa 2011, johon ei tule lainkaan runkoa (siis lähinnä fyysistä näppäimistöä). Videon tästä 10-tuumaisesta mallista voi käydä katselemassa Hexus-sivuston uutisesta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT