Nvidia laskee jälleen Fermien hintoja

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Nvidia laskee jälleen Fermien hintoja
Ei ehtinyt montaakaan viikkoa kulua Nvidian edellisestä hintapudotuksesta kun uutta on jo tulossa. Aiemmin oli kyse pääasiassa GTX 480- ja GTX 470 -ohjainten hintojen alentamisesta, kun nyt hintoja lasketaan GTX 465:n ja GTX 470:n kohdilla.

Nvidia pudottaa reippaalla kädellä ohjainten hintoja. GTX 470 maksoi ennen 300 euroa kun hinnanalennuksen jälkeen suositushinnaksi muodostuu 269 dollaria. GTX 465:n hinta laskee 220 eurosta 189 euroon. Fermit eivät ilmeisesti ole menneet kaupaksi toivotulla tavalla. Hintojen laskun myötä GTX 470 lähestyy merkittävästi AMD:n Radeon HD 5850:n hintaa, joka on pysynyt samana jo yhdeksän kuukauden ajan. Nähtäväksi jää joutuuko Nvidia laskemaan myöhemmin GTX 480:n hintaa, johon ei tällä kertaa koskettu.

Suomeen hintaleikkaukset saapuvat jälkijättöisesti. Nykyään GeForce GTX 465 -ohjainta saa halvimmillaan 209 eurolla (Sparklen valmistama), mutta valtaosa kaupoista myy ohjaimia noin 250 eurolla. Halvin GTX 470 irtoaa Suomessa 299 eurolla. Hinnat tarkistettu MBnetin Hintaseuranta-palvelusta.

Kommentoi uutista