Hynixiltä 20nm tekniikalla valmistettu NAND-siru

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Hynixiltä 20nm tekniikalla valmistettu NAND-siru
Hynix on ilmoittanut aloittavansa 20nm tekniikalla valmistettujen 64 gigabitin kokoisten NAND-sirujen massatuotannon. NAND-sirujen fyysisen koon pieneneminen mahdollistaa esimerkiksi SSD-levyjen tallennuskapasiteetin kasvun sekä hintojen alenemisen. Uuden valmistusprosessin myötä Hynix pystyy tuplaamaan aiempien 32 gigabitin NAND-piirien tallennuskapasiteetin säilyttäen samat fyysiset mitat.

Käytännössä SSD-valmistajat pystyvät kasvattamaan levyjensä kapasiteettia käyttäen saman määrän siruja tai vastaavasti puolittamaan sirujen määrän säästäen valmistuskustannuksissa ja vähentäen virrankulutusta. Hynixin mukaan sen uusi tuotantolaitos pystyy saavuttamaan myös 60% paremman saannon verrattuna aiempaan 30nm valmistusprosessiin. Parempi saanto tarkoittaa ainakin teoriassa matalampia hintoja, vaikka nähtäväksi jää kuinka suuri osa paremmasta tuottavuudesta tulee näkymään kuluttajahinnoissa asti.

Tähän mennessä mikään yhtiö ei ole virallisesti ilmoittanut ottavansa uusia 20nm siruja käyttöön tuotteissaan.

Kommentoi uutista