Corsairilta uusi H70-vesijäähdytin

Kirjoittaja Panu Roivas,

Corsairilta uusi H70-vesijäähdytin
Corsair julkaisi aikanaan H50 CPU-vesijäähdyttimen joka on ajan myötä osoittautunut suosituksi vaihtoehdoksi kalliimmille ilmajäähdyttimille. Vaikka jäähdytysteho ei vetänytkään vertoja isommille vesicoolereille tai ilmacoolereiden parhaimmistolle, sen kompaktius, helppo asennus ja kohtuullinen hinta tekivät siitä kohtuullisen menestyksen.

Nyt Corsair on julkaissut H70 Hydro CPU Coolerin, joka on paranneltu versio vanhasta H50-mallista. H70 mukana tulee kaksi tuuletinta entisen yhden sijaan, jotka voi asentaa jäähdytinkennoon push-pull asentoon. Kennon paksuutta on lisätty ja se on nyt 50 mm. Myös pumpun tehokkuutta on kasvatettu. Alustavien testien mukaan uusi H70 olisi 5-10 astetta viileämpi rasituksessa kuin sen edeltäjä.

Vesijäähdytinrintamalla on muutaman viime vuoden aikana tapahtunut paljon kun yritykset ovat alkaneet kilpailemaan halvempien jäähdytinmallien puolella. Corsairin lisäksi markkinoilla on myös CoolIT Domino ja sen uudempi versio ECO. Uutta Corsair H70 ei saa vielä tällä hetkellä Suomesta, mutta Briteissä hintaa coolerilla on 77 puntaa eli 20 puntaa enemmän kuin H50-mallilla.

Kommentoi uutista