AfterDawn logo

Intel julkaisi tietoja Knights Ferrysta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Intel kertoi Knights Ferry -projektistaan jo kesäkuun alussa, mutta tuolloin ei vielä tiedetty laitteesta muuta kuin, että se tulee olemaan 32 ytiminen MIC-kiihdytyslaite (many Intel cores). Kyseessä on palvelinkäyttöön tarkoitettu kehitysalusta. X-bit labs -sivuston mukaan Knights Ferrystä löytyy monia yhteneväisyyksiä aiempaan Larrabee-alustaan, joka osottautui todelliseksi fiaskoksi.

Knights Ferrystä löytyy yhteensä 32 kappaletta 32-bittistä lasketaa tukevaa ydintä. Ytimet toimivat 1,2 GHz:n taajuudella ja tukevat quad-HyperThreading-teknologiaa eli laitteella on mahdollista ajaa 128 säiettä samanaikaisesti.

Yksikkö kytketään PCIe 2.0 -kantaan ja siinä on aina kahteen gigatavuun asti GDDR5-muistia. Ytimillä on kahdeksan megatavua jaettua L2-välimuistia. Intel ei suostunut julkaisemaan tietoja raa'asta laskentatehosta (giga-/teraFLOPpeina).


Lukijat voivat pitää x86-käskykannan tukemista menneisyyden taakan raahaamisena, mutta asia ei ole aivan niin. Käskykannalla ei tässä tapauksessa ole suurta merkitystä, sillä kaikki ajettavat ohjelmistot joudutaan jokatapauksessa ohjelmoimaan laitekohtaisesti.

Kaupalliseen käyttöön tuotetta ei ilmeisesti olla tuomassa. Vielä jää epäselväksi minkälaisia yhteyksiä Knights Ferryllä on supertietokoneisiin myytävien Knights Corner -laitteiden kanssa.

Lisää tietoja löytyy Intelin tiedotteesta (pdf).

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT