Intel hankaloittaa ylikellottamista Sandy Bridge -prosessoreissa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel hankaloittaa ylikellottamista Sandy Bridge -prosessoreissa
Pidätkö Intelin prosessoreista ja rakastat ylikellottamista? Siinä tapauksessa ei kannattaisi pidättää hengitystä Sandy Bridge -prosessoreiden suhteen.

Hongkongilaisen HKEPC:n YouTube-kanavan kautta vuotaneiden diojen perusteella Sandy Bridgessä tulee olemaan kellosignaaligeneraattori, jonka 100 MHz:n BCLK-referenssitaajuudella hoidetaan kaikki tiedonsiirto USB-, SATA-, PCI- ja PCI-E -kaistojen sekä prosessorin ytimen, ytimen ulkopuolisen alueen sekä muistien välillä.

Kellosignaaligeneraattoriratkaisu tulee olemaan osa P67-piirisarjaa, jossa se keskustelee prosessorin kanssa DMI-kaistan kautta. Tämä tarkoittaa käytännön tasolla sitä, ettei prosessorin nopeutta pysty säätämään ilman että se vaikuttaisi koko muuhun järjestelmään.

Bit-tech-sivusto väittää keskutelleen yhden taiwanilaisen emolevylähteensä kanssa. Keskusteluissa on ilmennyt, että varhaisten testien perusteella vain 5 MHz:n nosto BCLK-taajuudessa aiheuttaa USB- ja SATA-väylien korruptoitumisen.
Olemme varmoja, että emolevyvalmistajat tekevät kaikkensa epäkohdan kiertämiseksi, mistä voikin muodostua tärkeä kilpailullinen seikkä, jolla pyritään tyydyttämään harrastajamarkkinoiden nälkää.
Kommentoi uutista