Intel hankaloittaa ylikellottamista Sandy Bridge -prosessoreissa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel hankaloittaa ylikellottamista Sandy Bridge -prosessoreissa
Pidätkö Intelin prosessoreista ja rakastat ylikellottamista? Siinä tapauksessa ei kannattaisi pidättää hengitystä Sandy Bridge -prosessoreiden suhteen.

Hongkongilaisen HKEPC:n YouTube-kanavan kautta vuotaneiden diojen perusteella Sandy Bridgessä tulee olemaan kellosignaaligeneraattori, jonka 100 MHz:n BCLK-referenssitaajuudella hoidetaan kaikki tiedonsiirto USB-, SATA-, PCI- ja PCI-E -kaistojen sekä prosessorin ytimen, ytimen ulkopuolisen alueen sekä muistien välillä.

Kellosignaaligeneraattoriratkaisu tulee olemaan osa P67-piirisarjaa, jossa se keskustelee prosessorin kanssa DMI-kaistan kautta. Tämä tarkoittaa käytännön tasolla sitä, ettei prosessorin nopeutta pysty säätämään ilman että se vaikuttaisi koko muuhun järjestelmään.

Bit-tech-sivusto väittää keskutelleen yhden taiwanilaisen emolevylähteensä kanssa. Keskusteluissa on ilmennyt, että varhaisten testien perusteella vain 5 MHz:n nosto BCLK-taajuudessa aiheuttaa USB- ja SATA-väylien korruptoitumisen.
Olemme varmoja, että emolevyvalmistajat tekevät kaikkensa epäkohdan kiertämiseksi, mistä voikin muodostua tärkeä kilpailullinen seikkä, jolla pyritään tyydyttämään harrastajamarkkinoiden nälkää.
Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 1 27.3.2017 15:27 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille