Yhden korttipaikan näytönohjaimet: kenen kortti on nopein?

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Afox AF6850-1024D5S1



Afox on uudehko toimija markkinoilla ja sen taustalla on komponenttivalmistaja Foxconn, vaikka yhtiön sanotaan nykyään toimivan itsenäisesti.



Pieni määrä itsenäistä ajattelua saattaa viedä pitkälle näytönohjainmarkkinoilla. Afox on ensimmäinen brändi, joka tarjoaa AMD:n Radeon HD 6850 -ohjaimen yhden korttipaikan kokoisena versiona. Toinen valmistaja, joka seurasi Afoxia, ei onnistunut lähettämään testikappaletta artikkelia varten.



Kuten muutekin Radeon HD 6850 -kortit, AF6850-1024D5S1 tarjoaa yhden CrossFire-liittimen kahden kortin kokoonpanoja varten. Toisin kuin kilpailijansa, Afox on onnistunut poistamaan kortista kokonaan 6-pinnisen PCIe-lisävirtaliittimen. Vieläkin hienompi saavutus on kortin ajaminen pelkällä PCIe x16 -paikan tarjoamalla teholla ilman, että yhtiö on joutunut muuttelemaan AMD:n referenssimallin 775 MHz:n GPU-kelloja ja GDDR5-4000-taajuuksia. Kortti on siis melko varmasti merkitty samaan 151 watin enimmäiskulutukseen kuin kahden korttipaikan versio. Afox käytännössä heittää PCI Express 1.x -yhteensopivuuden menemään ja hyödyntää tehokkaasti toisen sukupolven PCIe-spesifikaation tarjoamaa tehoa. Kiitettävää toimintaa, joka edistää tehokkaasti tehokäyttäjien tarpeita.

Kortin täyden koon ansiosta mukana tulee 256-bittinen muistiväylä.



Koska Afoxin kortista löytyy kaikki tarvittavat liitännät, paketin mukana ei toimiteta adaptereita. Kortti tukee DVI-I - VGA -adaptereita, mutta niitä ei toimiteta paketissa sillä niiden tarve on nykyään vähäinen.



Paketin mukana tulee yksinkertaiset asennusohjeet sekä kaksi leikkitatuointia ja ajuri-CD.

Kommentoi artikkelia