Pikavinkit Windows 8:n käyttöön

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 6 kommenttia

Modern UI -sovellusten välttäminen videon, kuvan ja äänen toistossa


Oletusarvoisesti Windows avaa musiikin, kuvat ja videon omilla Modern UI -tyyppisillä sovelluksillaan. Osa käyttäjän asentamista vaihtoehtoisista sovelluksista kuten videosoittimet saattavat automaattisesti asettaa itsensä oletussovelluksiksi tietyille tiedostotyypeille. Silti esimerkiksi valokuvien avaaminen työpöytänäkymässä ei onnistu ilman, että työpöytäsovellus asetetaan oletussovellukseksi. Ohjeet pätevät myös muihin tiedostotyyppeihin.

Klikkaa avattavaa tiedostoa hiiren oikealla näppäimellä ja vie valitse Avaa sovelluksessa. Avautuvassa valikossa näkyvät Windowsin tunnistamat sovellukset, jotka sopivat kyseisen tiedostotyypin avaamiseen. Valitse listan viimeisin vaihtoehto, eli Valitse oletusohjelma. Seuraavassa valikossa valitse haluamasi sovellus, joka valokuvien tapauksessa voi olla esimerkiksi Windowsin valokuvien katselu, joka toimii työpöydällä. Videon toistoa varten kannattaa asentaa esimerkiksi VLC-niminen videosoitin. Jos haluamasi sovellus ei näy listalla, valitse alareunasta lisää asetuksia ja tarpeen vaatiessa etsi sovellus manuaalisesti sen asennuspaikasta.



kommenttia 6

L_Laffer

Artikkelin kirjoittajan koneessa ei selkeästi ole muita käyttäjätilejä, eikä Vieras (Guest) tiliä ole aktivoitu.

Kun koneella on useampia käyttäjätilejä luotuna ja/tai Guest-tili on aktivoitu ei omalta tilitään tarvitse kirjautua ulos toiselle tilille kirjautuakseen. Tästä on se hyöty että käyttäjätili jää taustalle auki käynnissä olevien prosessien pysähtymättä. Lataukset jatkuvat, avoinna olevat ohjelmat säilyttävät tietonsa jne.

Siirtyäksesi toiselle käyttäjätilille jättäen oman tilisi taustalle yksinkertaisesti valitse uusi käyttäjä valikosta kirjautumatta ulos. Tämä avaa valitsemasi toisen käyttäjän kirjautumisikkunan.




Larry

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17. marraskuuta, 2012 @ 17:28

squi

Originally posted by L_Laffer:
Kun koneella on useampia käyttäjätilejä luotuna ja/tai Guest-tili on aktivoitu ei omalta tilitään tarvitse kirjautua ulos toiselle tilille kirjautuakseen. Tästä on se hyöty että käyttäjätili jää taustalle auki käynnissä olevien prosessien pysähtymättä. Lataukset jatkuvat, avoinna olevat ohjelmat säilyttävät tietonsa jne.
Larry
Näin on itse asiassa tilanne. Kiitos hyvästä lisäyksestä!

Taeco

Win+PrtScn on joko uusi, kauan odotettu komento, tai sitten olen vain missannut jotain hyvin oleellista. Pitää kokeilla, kun tulen taas windows koneelle. Saako tämän ominaisuuden tallentamaan kuvan jonnekin muualle? En välttämättä tahdo SSD:tä täyttää kuvilla, kun niitä tulee kuitenkin napsittua varsin suurissa määrin. Toimiiko Win+Alt+PrtScn nykyisen ikkunan tulostamiseen ja automaattiseen tallennukseen? Vaikka Windows (toivon mukaan) tallentaakin kuvat automaattisesti .png -muotoon, saako tiedostomuodon valita jollain asetuksella?

Saako Windowsin käynnistymään seiskan tapaan suoraan työpöydälle aloitusvalikon sijaan? Ainakaan Windows 8:n beta-versiossa desktop-sovellukset eivät käynnistyneet ennen desktopille siirtymistä, jonka takia haluaisin sen käynnistyvän sinne. Muutenkin kivempi nähdä taustakuva ja tuttu ja turvallinen työpöytä koneelle saavuttaessa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19. marraskuuta, 2012 @ 23:01

Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

demo52

Terve mulle koneen myyjä selitti että win 8 käyttiksellä pystyy valmistamaan käyttiksen latauslevyn onko näin ja jos on niin miten tapahtuu. Olen löytäny kohdan tyjennä kaikki ja palauta alkuperäiseen. poistaako tämä kaiken levyllä olevan ja palauttaa vain käyttiksen?

Se mikä ei tapa se vahvistaa

Anonymous User

Sopivia ohjeita Windows 8:sta.

OH6OH

Liekö kenelläkään viisautta tai taitoa palauttaa win 8.1 "järjestelmänvalvoja"
Tämä hävisi kun poistin salasanakäytännön tietokoneen käynnistyksessä.
Nyt tilanne on hankala kun en pysty tekemään minkään sorttisia muutoksia
järjestelmään. Tällä ohjeella poistin aktivoinnin.
http://www.hardware.fi/artikkelit/artik...navigoimiseen/5

Kyseisellä ohjelmalla netplwiz en nyt pysty palauttamaan hukattua järjestelmänvalvojaa.
Joku estää kyseisen softan käynnistymisen. Pyytelee valvojan salasaa, mutta ei aktivoi minne kirjoittaa salasanan.



Kommentoi artikkelia