Vertailussa kahdeksan 8 GB muistikittiä P67-piirisarjalle

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

PNY ja PQI


PNY Optima MD8192KD3-1333

Suuri osa muistivalmistajista tavoittelee pääasiallisesti suuremman volyymin markkinasegmenttejä ja valmistaa nopeampia tehokäyttäjille suunnattuja moduuleita vain lisätäkseen brändin tunnettavuutta. PNY:n tapauksessa yhtiöllä ei ollut tällä hetkellä tarjota yhtään tehokäyttäjille suunnattua XL8R-muistimoduulia, joten saimme testattavaksi enemmänkin hinta-laatu-suhteella kilpailevan DDR3-1333-muistikitin.



Monet valmistajat valikoivat parhaiten toimivat muistit suoraan valmistuslinjalta ja ne myydään korkeammalla hinnalla nopeammiksi merkittyinä. Vain halvempaa muistia valmistavat yhtiöt eivät kuitenkaan harrasta valikointia eli valmistuserästä ei ole automaattisesti eroteltu parhaita yksilöitä. Tästä syystä odotamme PNY:n 4 GB muistikammoilta kohtalaista ylikellotuspotentiaalia erittäin kilpailukykyiseen hintaan.



Ilman tehtaalla testattuja ylikellotuslukemia, PNY:n Optima-moduulit eivät tarvitse XMP-profiileita. Ne asettuvat oletusarvoisesti samaan DDR3-1333-nopeuteen kuin muidenkin valmistajien muistit, mutta ylikellotus jätetään käyttäjän päätettäväksi.

PNY tarjoaa elinikäisen takuun muistiensa alkuperäiselle ostajalle.

PQI Immortality Edition MFAFR602SA7001

Vaikka PQI Immortality Edition Turbo D3-2000 julkaistiin jo viime kesäkuussa, emme ole nähneet sitä myytävän vielä missään. Feeniks-lintu onkin erittäin sopiva kaiverrus muistimallissa, joka häviää välillä kokonaan ja nousee uudestaan esiin satunnaisessa vertailussa.



Ilman jälleenmyyntihintaa emme voi ottaa Immortality Edition -muisteja osaksi virallista vertailua, mutta otamme sen silti mukaan suorituskykymittauksiin siksi, että joku saattaa joskus jopa löytää näitä kaupasta.



Nämä muistit julkaistiin ennen LGA 1155 -alustan saapumista, joten XMP-arvot muistuttavat vanhan alustan aikaisista ylikellotuslukemista. Testiemolevyn XMP-asetus sai muistit toimimaan DDR3-1866 CAS 9 -tasolla ja SPD-oletusasetus oli DDR-1333 CAS 9.

Myös PQI tarjoaa elinikäisen takuun.

Kommentoi artikkelia