Vertailussa kahdeksan 8 GB muistikittiä P67-piirisarjalle

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Kingston ja Patriot


Kingston HyperX T1 KHX1600C9D3T1K2/8GX

Kingston otti varman päälle ja lähetti testattavaksi muistit, jotka toimivat lähes millä tahansa virallisella asetuksella millä tahansa emolevyllä, joka mahdollistaa manuaaliset säädöt. Muistit on varustettu Kingstonin tavaramerkiksi muodostuneilla erityiskorkeilla jäähdytyssiileillä. Nämäkin muistit ovat ylikellotettavissa ja aiomme myöhemmin ottaa selvää kuinka paljon niissä on kellotusvaraa.



Myös Kingstonin DDR3-1600 CAS 9 käyttää XMP-profiileja oikeiden asetusten löytämiseen. Oletusarvoisesti muisti asettuu DDR3-1333 CAS 9 -asetuksiin SPD:tä käyttäen. Toisin kuin muut DDR3-1600-moduulit, tämä malli listaa täydet 1,65 voltin enimmäisjännitteen vanhojen asetusten mukaisesti taatakseen parhaan mahdollisen vakauden.



Useiden käyttäjäraporttien mukaan yli 1,60 voltin käyttöjännitteillä ei saavuteta mitään etua ylikellotettaessa muisteja LGA 1155 -alustalla ja tänään testaamme onko 1,65 voltin enimmäisjännite edes tarpeellinen.
Kingstonkin tarjoaa elinikäisen takuun muisteilleen.

Patriot Viper Xtreme PXD38G1866ELK

Patriot tähtää heti viralliseen muistikertoimeen DDR3-1866 Enhanced Latency Kit -muisteillaan, mutta tukee kuitenkin monien mielestä turhan korkeaa 1,65 voltin käyttöjännitettä. Yli 1,60 nousevien jännitteiden hyödyllisyys riippuu pitkälti muusta alustasta, mutta ainakin tiedämme 1,65 V olevan vielä turvallisuuden rajoissa.



1866 on virallisesti tuettu kerroinlukema ja high-end-emolevyissä sen saa käyttöön valitsemalla BIOSista oikean XMP-profiilin. Asetukset on tehtävä käsin niissä emolevyissä, jotka eivät tue XMP:tä, sillä oletusarvoisesti muistit tunnistuvat DDR3-1333 CAS 9 -asetuksilla.



Patriot tarjoa muistien alkuperäiselle ostajalle elinikäisen takuun.

Kommentoi artikkelia