Toimivaa tyyliä - testissä Lenovo Yoga 3 Pro

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 2 kommenttia

Yleistä



Windows 8.1 sopii käyttöjärjestelmäksi Yoga 3 Pron kaltaiselle yhdistelmälaitteelle erinomaisesti, ja vielä paremmin uskon laitteen saavan irti tulevasta Windows 10:stä. Hiiri ja fyysinen näppäimistö ovat käytössä silloin kun niille on oikeasti tarvetta ja katoavat sitten näppärästi laitteen taakse kun ne tuntuvat olevan enemmän tiellä kuin hyödyksi. Yoga 3 Pron kosketusnäyttö on laadultaan loistava eikä missään vaiheessa näkynyt nykimistä tai tullut ongelmia kosketuksen rekisteröitymisen kanssa.


Laitteessa on mukana tyypillisesti myös valmistajan omia ohjelmistoja, eikä Yoga 3 Pro ole tässä suhteessa poikkeus. Ärsyttävyyteen asti softaa ei ole kuitenkaan tungettu mukaan. Mielenkiintoisena tärppinä Lenovon ohjelma osaa esimerkiksi kertoa tilastoa siitä, missä asennossa käytät laitetta minkäkin verran. Vaihtoehtoja on neljä, joista kuvat ja testinaikaiset tilastot alla.


Lenovo on onnistunut rakentamaan laitteen, joka yhdistää läppärin ja tabletin erittäin saumattomasti. Konseptia on liki pakko verrata Microsoftin Surface-koneisiin. Näiden erona on se, että Lenovon Yoga on lähempänä kannettavaa tietokonetta ja Surface hieman lähempänä tablettia. Lenovon versiossa oleellista on laitteen ohuus, ja mielestäni siinä aletaan lähestyä sitä rajaa, jota on vaikea alittaa, mikäli halutaan pitää mukana esimerkiksi nykyisenkaltaiset liittimet.


Kompastuskivenä laitteelle toimii vain sen hinta. 1400 euroa on liikaa, oli kyseessä ulkoisesta miten viimeistelty laite tahansa. Hintaa voi tietyllä tavalla ymmärtää, kun vastaavalla mekanismilla toimivia kilpailijoita on harvassa, mutta silti tuntuu väkisin siltä, että vastaavan rahasumman voisi käyttää järkevämminkin. Aggressiivisemmalla hintakilpailulla Lenovo saattaisi saada Yogalle suurenkin käyttäjäkunnan. Näyttö on myös ehkä nykysoftalle jopa tarpeettoman tarkka, resoluutiota laskemalla olisi kenties voinut saada hinnastakin vähän pois. Vastaavasti samaan hintaan olisin mielelläni nähnyt laitteessa tehokkaamman suorittimen.

Tuntuisi typerältä sakottaa skaalausongelmista Lenovoa, joka tarjoaa ostajien käyttöön yhden markkinoiden tarkimmista kannettavista. Totuus on kuitenkin se, että tarkkuus aiheuttaa vielä toistaiseksi joitakin ongelmia esimerkiksi kolmannen osapuolen ohjelmien tekstin tarkkuuden ja erilaisten elementtien koon suhteen. Annan tämän nyt kuitenkin olla näkymättä laitteen saamissa tähdissä.


Suhteellisen mitäänsanomaton akkukesto painaa arvosanaa hiukan. Hintaa pudottamalla tai vastaavasti suoritinta vaihtamalla Yoga 3 Pro olisi saattanut ansaita puoli tähteä enemmänkin. Hyvään tarjoushintaan laitetta voi mielellään suositella myös tällaisenaan, jos koko päivän käyttö ilman verkkovirtaa ei ole kynnyskysymys.


+ Erittäin ohut ja kevyt
+ Loistava sarana
+ Tabletin ja läppärin hybridi toteutettu hyvin
+ Näyttö on erittäin tarkka

- Akkukesto
- Hinta

kommenttia 2

tataka

Hybridit on tulevaisuutta mutta toivon mukaan hinnat alenee vielä korkeimmassa luokassa sekä amd saisi jotain sinne ylimpään luokkaan, carrizo varmaan ihan hyvä 15w verrattuna intelin broadwell 15 w mutta jollei valmistajat tarjoa muuta kuin surkeaa resoa, ei ssd ja halpamaisesti tehtyä niin huonompi juttu.

Lenovo mielestäni ylihinnoitteli tämän aivan liian ylös ja se resoluutio aiheuttaa ongelmia jollei windows 10 pelasta. Lenovo yoga 2 pro omistajan voin sen todeta.

Tosin lenovo yoga 3 on 15w broadwell ja mahdollista saada ehkä 940m nvidialla ja näyttö 14 tuumainen full hd mutta koko n. 2 pro kokoinen ulkomitoiltaan tosin hinta varmaan törkeä, saisi joku muu valmistaja tehdä myös erillisellä näytönohjaimella kuten lenovo tai edes amd carrizo 15w hybridejä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14. helmikuuta, 2015 @ 15:51

hannibal_pjv

Well on tuo hinnaltaan ihan suhteessa Surface pro tappäreihin. Itse luultavasti päätyisin kuitenkin surface pro täppäriin. Se on kuitennin pienempi ja jos näppistä ei tartte, niin vielä pienempi. Näyttöhän tässä on messevä, vaikka vuoden pari pitää odotella, jotta siitä ei olisi haittaa.
Normikäyttöön jo nyt hyvä tosin...

Kommentoi artikkelia