Testissä Nvidia GeForce GTX 780: Titan sai uuden pikkuveljen

Artikkelin kirjoittaja: Chris Angelini Artikkelin suomentaja: Teemu Laitila

Lämpö, melutaso ja jäähdytys


Lämpötila

Referenssijäähdyttimen tuulettimen nopeuskäyrä on kohtuullisen säästeliäs. Nopeus kasvaa merkittävämmin vasta noin 60 asteen tietämillä ja täysi nopeus saavutetaan vasta yli 75 asteen lämpötilassa. GeForce GTX 780:n tuulettimen maksiminopeus on hieman matalampi. Pelitesteissä Nvidian uudempi kortti toimii muutaman asteen matalammassa lämpötilassa kuin Titan, mikä johtaa hitaampaan tuulettimen maksiminopeuteen ja loivemmin nousevaan tuuletinkäyrään. Ero johtuu GTX 780:n aiemmin mainituista hienosäädöistä tuuletinohjaimessa.





Pienistä eroista huolimatta kahden kortin lämpötilan ja tuulettimen nopeuskäyrät lähenevät toisiaan ajan myötä, mutta eivät itse asiassa ikinä kohtaa. Se on itse asiassa yllättävä tulos, ottaen huomioon Nvidian GTX 780:n tekemät muutokset. Pidetään ensimmäinen lämpötiloja esittävä käyrä mielessä siirryttäessä seuraavalla sivulle, jossa käsitellään piirin 80 asteen lämpötilarajaa ja tehonkulutusta.

Melutaso

Ensin kuitenkin katsaus kortin tuottaman äänen tasoon. GeForce GTX Titan saa taas toimia referenssinä.



GeForce GTX 780 on koko ajan pienessä johdossa, vaikka erot ovat niin pieniä, että niitä tuskin havaitsee normaalissa käytössä. Käytännössä tulokset ovat siis tasapeli.

Kommentoi artikkelia