Testissä kuusi hiljaista ja tehokasta koteloa

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 5 kommenttia

Asennus: Fractal Design Define XL


Fractal Design koristaa muovista ja teräksestä valmistetun kotelonsa teksturoidulla pinnoitteella ja alumiinisella ovipaneelilla.



Define XL tukee USB 3.0 -liitäntää erikseen hankittavan 10 dollarin hintaisen lisäpalan avulla. Fractal Design on testin ainut valmistaja, joka käyttää nykyään yleisesti saatavilla olevaa sisäänrakennettua USB 3.0 -liitäntää. Se on yksinään lähes automaattinen iso plusmerkki, mutta iloa laimentaa se, että ominaisuutta käyttääkseen on ostettava erillinen laajennuspala. Ikävä kyllä laajennuspalaa ei ole vielä saatavilla artikkelin kirjoitushetkellä, mutta sen pitäisi tulla myyntiin kesän mittaan.



Mukana toimitettava asennussarja sisältää ison läjän ruuveja, tuulettimen ohjaimen, nippusiteitä ja 3,5 tuuman kokoisen etupaneelin kiintolevyaseman kehikolle. Levykehikko itsessään on asennettu valmiiksi 5,25 tuuman asennuspaikkaan.



Asennuskehikot on varustettu kumipehmusteilla, joita joiden läpi ruuvataan tarkoitusta varten varatut ruuvit. Pehmusteet voi tarpeen vaatiessa siirtää toisiinkin ruuvinreikiin riippuen kehikoiden asennuspaikasta. Pienemmille 2,5 tuuman asennuskehikoille ei ole pehmusteita, sillä niihin on tarkoitus asentaa äänettömiä SSD-asemia.



Optiset asemat asennetaan suoraan omaan kehikkoonsa perinteiseen tapaan.



Fractal Designin mielestä kotelo ei välttämättä tarvitse lisätuuletusta, mutta kotelosta löytyy silti paikkoja lisätuulettimien asennukseen. Yhtiö toimitti kotelon mukana 120mm ja 140 mm tuulettimet, joita voidaan käyttää vaihtoehtoisissa testiasennuksissa.

kommenttia 5

Thor1993

Lian Lin huonous ehkä vähän yllätti.
Fractalin arvelinkin pärjäävän kohtalaisesti, kun iteltä löytyy saman merkin kotelo, tosin pienempää mallia.
SilverStonen hyvyys yllätti kyllä positiivisesti.

Hyviä koteloitahan nää on oikeestaa kaikki, mutta hinta ja ulkonäkö vaikuttaa ostopäätöksii melko paljon.

khandaras

Ihan hyvä artikkeli, pari asiaa kuitenkin pomppasi silmille. Ovatko kotelot E-ATX vai ATX -kokoa? Voisi lisätä ensimmäisen sivun tietotaulukkoon. Kyseisessa taulukossa mainittu antec sonatan painoksi 29,2 kg ilman virtalähdettä, pitääköhän paikkansa? Jos pitää, voisi lopputuloksiin mainita painavimman kotelon tittelin, varsinkin kun tuo ei mikään iso ole. Plussaa että näytönohjaimien enimmäispituudet mainittu.

squi

Originally posted by khandaras:
Kyseisessa taulukossa mainittu antec sonatan painoksi 29,2 kg ilman virtalähdettä, pitääköhän paikkansa?
Hyvä huomio, ei pidä. Lukemaan oli livahtanut kakkonen eteen, eli oikea paino on tietysti 9,2 kg.

sidrend

Originally posted by squi:
Originally posted by khandaras:
Kyseisessa taulukossa mainittu antec sonatan painoksi 29,2 kg ilman virtalähdettä, pitääköhän paikkansa?
Hyvä huomio, ei pidä. Lukemaan oli livahtanut kakkonen eteen, eli oikea paino on tietysti 9,2 kg.
Ja toinen painokin taisi olla väärin, Define XL painaa yli 17kg, kun tuolla mainittiin define r3:sen paino eli 12,5kg.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

squi

Originally posted by sidrend:
Ja toinen painokin taisi olla väärin, Define XL painaa yli 17kg, kun tuolla mainittiin define r3:sen paino eli 12,5kg.
Tuo 12,5 on peräisin alkuperäisestä lähteestä, mutta tosiaan muiden lähteiden perusteella "nettopainoksi" kerrotaan 17,95 kg. Korjasin lukeman.

Kommentoi artikkelia