Testissä kuusi hiljaista ja tehokasta koteloa

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 5 kommenttia

Asennus: BitFenix Colossus


Kaksinkertaisille paneeleille on muutakin käyttöä kuin äänenvaimennuksessa, sillä niihin on asennettu värikkäät LED-valot. LED-valojen väriä voi muuttaa pehmeän punaisesta siniseen ja valot voi asettaa sykkimään hitaassa tai nopeassa tahdissa tai halutessaan kääntää kokonaan pois.



Useampi ruuviton kiinnitysmekanismi tarkoittaa myös vähemmän ruuveja Colossuksen asennuspaketissa. Asennustarvikkeisiin kuuluu myös kaksi kolmiosaista kiinnityssarjaa näytönohjainten tukemiseen.



Optiset asemat kiinnitetään ruuvittomilla kiinnikkeillä, joiden yksityiskohtia saattaa olla hankala erottaa kuvasta. Asema lukitaan paikoilleen painamalla kiinnitinnappula sisäänpäin ja liu'uttamalla salpaa sivulle päin. Toinen rivi ruuvinreikiä ei peity kiinnittimen alle.



Colossuksen mukana toimitetaan seitsemän kiintolevykehikkoa, joissa on kiintolevyn ruuvinreikien kohtaan asennetut kiinnitysnastat. Isompien 3,5 tuuman kiintolevyjen asennus kehikkoon onnistuu ilman ruuveja pelkästään sivuja levittämällä, mutta testissä käytetty 2,5 tuuman SSD-asema on ruuvattava paikalleen.



Mukana tulevat tukiremmit eivät olleet yhteensopivia testissä käytetyn näytönohjaimen kanssa monista yrityksistä huolimatta, sillä muut komponentit (kuten prosessorin jäähdytin ja näytönohjaimen virtaliittimet) tulivat tielle. Tukiremmien puute ei kuitenkaan tuntunut haittaavan.



Loput komponentit asettuivat koteloon perinteiseen tapaan, lukuun ottamatta USB 3.0 -kaapelia, joka jouduttiin kuljettamaan vesijäähdytyksen läpimenon kautta emolevyn I/O-paneeliin.



Colossus on yksi harvoista moderneista kotelomalleista, joiden takapaneelissa ei ole tuuletinta. BitFenix kuitenkin toimitti testattavaksi kaksi ylimääräistä 140mm propellia. Ledivaloilla varustettu tuuletin asennettiinkin takapaneeliin ja valkoinen tuuletin imee ilmaa kotelon pohjasta.

kommenttia 5

Thor1993

Lian Lin huonous ehkä vähän yllätti.
Fractalin arvelinkin pärjäävän kohtalaisesti, kun iteltä löytyy saman merkin kotelo, tosin pienempää mallia.
SilverStonen hyvyys yllätti kyllä positiivisesti.

Hyviä koteloitahan nää on oikeestaa kaikki, mutta hinta ja ulkonäkö vaikuttaa ostopäätöksii melko paljon.

khandaras

Ihan hyvä artikkeli, pari asiaa kuitenkin pomppasi silmille. Ovatko kotelot E-ATX vai ATX -kokoa? Voisi lisätä ensimmäisen sivun tietotaulukkoon. Kyseisessa taulukossa mainittu antec sonatan painoksi 29,2 kg ilman virtalähdettä, pitääköhän paikkansa? Jos pitää, voisi lopputuloksiin mainita painavimman kotelon tittelin, varsinkin kun tuo ei mikään iso ole. Plussaa että näytönohjaimien enimmäispituudet mainittu.

squi

Originally posted by khandaras:
Kyseisessa taulukossa mainittu antec sonatan painoksi 29,2 kg ilman virtalähdettä, pitääköhän paikkansa?
Hyvä huomio, ei pidä. Lukemaan oli livahtanut kakkonen eteen, eli oikea paino on tietysti 9,2 kg.

sidrend

Originally posted by squi:
Originally posted by khandaras:
Kyseisessa taulukossa mainittu antec sonatan painoksi 29,2 kg ilman virtalähdettä, pitääköhän paikkansa?
Hyvä huomio, ei pidä. Lukemaan oli livahtanut kakkonen eteen, eli oikea paino on tietysti 9,2 kg.
Ja toinen painokin taisi olla väärin, Define XL painaa yli 17kg, kun tuolla mainittiin define r3:sen paino eli 12,5kg.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

squi

Originally posted by sidrend:
Ja toinen painokin taisi olla väärin, Define XL painaa yli 17kg, kun tuolla mainittiin define r3:sen paino eli 12,5kg.
Tuo 12,5 on peräisin alkuperäisestä lähteestä, mutta tosiaan muiden lähteiden perusteella "nettopainoksi" kerrotaan 17,95 kg. Korjasin lukeman.

Kommentoi artikkelia