Testissä kahdeksan 5.1- ja 7.1-kanavaista kuulokemikrofonia pelikäyttöön

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

|

Psyko Carbon


Psyko Audio tuli tunnetuksi vuonna 2010 julkaistessaan Psyko 5.1 -kuulokkeet, jotka oli eritysiesti optimoitu surround-ääntä varten. Yhtiö päivitti valikoimaansa seuraavana vuonna Psyko Krypton -mallilla. Nyt meillä on testattavana seuraava versio Psyko Carbon.



Carbon on testijoukon hintavin malli ja sitä myydään 200 dollarin hintaan yhtiön omilla nettisivuilla. Se on myös joukon painavin lähes 500 gramman massallaan.

Psykon ulkoinen laatu ja viimeistely vaikuttavat erittäin hyvältä. Silti sen paino ja kohtuullisen tiukka puristus saattavat aiheuttaa epämukavia tuntemuksia pidemmän aikaa käytettynä. Psykon kuulokemikrofonijärjestelmä erottuu ulkonäkönsä puolesta muista testin malleista eikä se ole juuri muuttunut yhtiön ensimmäisen vuonna 2010 julkaistun mallin jälkeen. Yhtiön tyyli on kuitenkin hyvän näköinen.



Psyko Carbon on testin kuulokkeista ainut, jossa mikrofoni voidaan irrottaa erikseen. Mikrofonin laatu on myös selkeästi testin paras. Äänen laatu on erittäin hyvä ja taustakohina huomaamaton.



Carbon sisältää fyysiset surround-kaiuttimet, mutta Psyko ei paljasta elementtien tarkempia tietoja. Yritimme mittailla elementtien kokoa purkamatta koko järjestelmää ja keski-, etu- ja sivuelementit ovat 30 mm kokoisia ja bassokaiutin on 40 mm. Jos mittaukset pitävät paikkansa, Carbonin elementit muistuttavat kokonsa puolesta CM Storm Sirius -kuulokkeiden kaiuttimia. Kaikki elementit bassokaiutinta lukuun ottamatta on kiinnitetty pääpantaan, josta ääni ohjataan kunkin kanavan suuntaisesti muoviputkien avulla.



Kuulokeosassa on ainutlaatuinen avautuva takaseinä, joka päästää ympäristön äänet haluttaessa sisään ja samalla myös laskee hieman äänenlaatua ja erityisesti bassotoiston tehoa. Se on silti hieno ominaisuus, jonka toivoisi yleistyvän muissakin kuulokkeissa. Jos pelatessa pitää pystyä kuulemaan myös ympäristön ääntä, on mukavaa jos siihen on olemassa mahdollisuus.



Psyko toimittaa kuulokkeiden mukana vahvistimen, joka vaatii virtajohdon kiinnittämistä seinään. Vahvistimesta löytyy säätimet äänenvoimakkuudelle ja bassotoistolle. Lisäksi vahvistin kertoo merkkivaloilla milloin eri kanavat ovat käytössä (bassoa lukuun ottamatta). Vaikka vahvistinta ei ole pakko käyttää, se on luultavasti kannattavaa. Koska yhtiö ei tarjoa kuulokkeista mitään teknisiä tietoja, emme myöskään tiedä niiden impedanssia. Jos se kuitenkin on korkeahko niiden koosta johtuen, vahvistimen antama lisäjännite saattaa parantaa äänentasoja.



Psyko Carbon vaatii äänikortilta kahdeksan tai kuusi analogista kanavaa eikä se tue USB-liitäntää. Vaikka USB on monella tapaa kätevämpi ratkaisu, monet tehokäyttäjät haluavat käyttää erillisiä äänikortteja ja niiden omia äänipiirejä. Sen perusteella Psykon valinta suunnata premium-hinnoiteltu headsettinsä tälle joukolle on ymmärrettävä. Se tarkoittaa myös, että kuulokkeita varten ei tarvitse asentaa erillisiä ajureita tai muita sovelluksia. Kaikki niiden säädöt voidaan tehdä äänikortin asetusten kautta.



Psyko toimittaa kuulokkeiden mukana aiemmin mainitun vahvistimen ja manuaalin, mikä ei ole paljon 200 dollarin paketilta.

Kommentoi artikkelia