Testissä Intel Core i7-4770K -prosessori

Artikkelin kirjoittaja: Chris Angelini Artikkelin suomentaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

HD Graphics 4600: OpenCL-suorituskyky


Nykypäivänä näytönohjainta voidaan käyttää paljon muuhunkin kuin pelkästään pelien grafiikoiden piirtämiseen. Trendinä on hyödyntää enemmän aja enemmän näytönohjainten suorituskykyä yleiseen laskentaan, mikä on aiemmin tuupattu prosessorin harteille. OpenCL mahdollistaa tällaisen tehtävien jaon prosessorin ja näytönohjaimen välillä.

Intel julkaisi ensimmäiset OpenCL:ää tukevat ajurit Sandy Bridge -aikakaudella, mutta integroitujen näytönohjainten hyödyntäminen mahdollistui vasta Ivy Bridgen myötä. Haswellit tukevat OpenCL 1.2. Alta löytyy testituloksia joista näkyy millaisia parannuksia Intel on saanut aikaan OpenCL-suorituskyvyn suhteen.

Kussakin järjestelmässä käytetään vain integroituja näytönohjaimia.



Core i7-2700K:n tulokset syntyvät puhtaasti suorittimien avulla, sillä sen näytönohjaimelle ei ole OpenCL-ajuritukea.

OpenCL:n kytkemisestä päälle Sony Vegas Pro 12 -testissä on eniten hyötyä AMD:n ohjaimelle. Intelin neljännen ja kolmannen sukupolven Core-suorittimet ovat kuitenkin nopeampia. AMD pääsee Radeon-ohjaimen tuella samoille leuvuille kuin 4770K ilman OpenCL-kiihdytystä.



Tässä kohtaa suorittimia testataan ilman erillistä näytönohjainta. OpenCL-kiihdytteisiä Photoshop- ja WinZip-testejä löytyy lisää artikkelin loppupuolelta, mutta niissä testikokoonpanoissa käytettiin GeForce GTX Titan -näytönohjainta.





Yllä olevien graafien matemaattiset mallinnukset suoritettiin FP32-tarkkuudella.
SiSoftwaren Sandra 2013 mahdollistaa testaamisen pelkästään prosessori, pelkästään näytönohjaimella sekä molemmissa.



Intelin integroidut näytönohjaimet eivät ehkä ole markkinoiden nopeimpia 3D-tehtävissä, mutta OpenCL:ää ne osaavat hyödyntää hyvin.

kommenttia 2

DjZorlag

Eihän tästä mitään mullistavaa julkistusta odotettukaan, mutta tulipa taas Sandyille ja ivyille yksi syy lisää säilyttää arvonsa korkealla. Uskomattoman hyvät kaupat ovat kyllä tehneet ne jotka kasasivat koneensa kaksi vuotta sitten 2500k:n pohjalle varsinkin kun kyseistä kiveä sai jo silloin 200e hintaan. Nykyäänkin uudesta voisi vielä maksaa saman.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7. kesäkuuta, 2013 @ 0:17

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

Miikkaa

Kaiken lisäksi nuo Haswellit käy kohtuu lämpiminä. Muropaketin testissä (http://muropaketti.com/artikkelit/prosessorit/intel-core-i7-4770k-core-i5-4670k-haswell,6) Core i7 4770K lämpötila nousi Intelin vakiocoolerilla Prime95-rasituksessa muutamassa minuutissa 100 asteeseen, jonka seurauksena prosessori alkaa laskemaan kellotaajuutta vahinkojen välttämiseksi. Ja Muron testeissä käytetty versio oli tosiaan Core i7 4770K myyntiversio eikä Engineering Sample.

Tuo johtuu kuulemma siitä, että siellä on pieni rako coren ja HS:n välissä ja ilma kun ei kovin hyvin lämpöä johda niin tässä on tulos. Kuulemma tahnojen vaihdolla osa on saavuttanut lähes 20 astetta alemmat rasituslämmöt. Kellotettavuus kärsii luonnollisesti huomattavasti, jos ei halua lähtä tahnoja vaihtamaan ja sitä kautta menättää prosessorin takuuta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. lokakuuta, 2013 @ 17:06

Kommentoi artikkelia