Suorituskykytestissä Elder Scrolls V: Skyrim

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 3 kommenttia

Skyrim skaalautuu hyvin vanhoille kokoonpanoille



Oblivion oli julkaisuaikaan 2006 hyvin raskas peli. Skyrim on toki korkeimmilla asetuksillaan raskaampi ja näyttävämpi kuin Oblivion, mutta valitettavasti se ei skaalaudu kovin optimaalisesti. Asetusten välinen kuvanlaatuero ei ole kovinkaan merkittävä, mutta suorituskykyero on sen sijaan kohtuullisen suuri. PC-puolen suoritinteknologia ja näytönohjaimet ovat kuitenkin ajaneet kauas ohi konsolien suorituskyvystä, ja heikommatkin PC:t riittävät Skyrimille.



Skyrim rasittaa suoritinta mitä enemmän graafisia kuvanlaatuasetuksia lisätään. Tästä syystä 1920x1080-resoluutiolla ja AA-asetuksilla tarvitset Sandy Bridge -suorittimen ja vähintään Radeon HD 6870 -näytönohjaimen sulavaan pelikokemukseen. Nvidia toi ajoissa 285.79 beta-ajurit joiden mukana tuli SLI-tuki Skyrimille, mutta AMD tarjoaa valitettavasti vieläkin ei-oota CrossFire-tuen osalta. Tämä on harmillista CrossFiren omistajille, eikä valitettavasti ensimmäinen kerta tämän syksyn AAA-pelijulkaisujen osalta. AMD on kuitenkin luvannut julkaista uudet suorituskykyajurit Skyrimille mahdollisimman pian.



Hyvinä uutisina voinee kertoa, että vanhemmatkin kokoonpanot ja kannettavat saattavat olla riittäviä Skyrimille. 2,5 Ghz Phenom II ja Radeon HD 5770 riittävät 1080p-resoluutiolle ja FXAA-asetukselle. Kannettaville riittänee pienempi resoluutio minkä myötä heikompi näytönohjain saa paljon anteeksi, ja kaksiytiminen suoritin riittää kunhan sen kellotaajuus on kohtuullinen.



GeForce GT 430 tai Radeon HD 5570 ovat vielä pelattavalla tasolla 1680x1050-resoluutiolla ja medium-asetuksilla. Grafiikka-asetuksia pienentämällä myös suorittimen rasitus pienenee, ja erityisesti varjostus-asetusten pienentäminen helpottaa jos ruudunpäivitys romahtaa ajoittain.



Entäs itse peli? Jos pidit Oblivionista, tulet rakastamaan Skyrimiä. Jos pidät avoimen fantasiamaailman ajatuksesta, mutta et ole vielä kokeillut Oblivionia, kannattaa ehdottamasti laittaa peli joulun hankintalistalle.

kommenttia 3

xxwavx112

Käyttöliittymä on suoraan sanottuna paska PC:llä.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

RekookeR

Konsolit sais heivata hiiteen koko pcpeli alalta ja suunnitella omat pilipali pelit niille joita ei tulisi pclle

-Reko

xxwavx112

@RekookeR

Totta, +1 tästä.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

Kommentoi artikkelia