SSD-kooste: harrastajan parhaat valinnat tällä hetkellä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Corsair Force F160 (160 GB, SandForce)





Onko Corsair nimennyt tämän sarjan Force-nimellä siksi, että siinä käytetään SandForcen ohjainta? Vai onko se sanaleikki ilmavoimista? Olkoon kumpi vaan, tämä asema on nopeudeltaan kuin suihkukone 4KB satunnaiskirjoituksen ja I/O-suorituskyvyn suhteen, vaikka kokonaissuorituskyky jääkin hieman jälkeen. Haluaisimme myös nähdä hieman parempia tuloksia CrystalDiskMark 3.0 –testin kokonaissuorituskykyosiossa ja h2bench2 3.6 –testin vähimmäissiirtonopeuksissa.



Syy heikompaan kokonaissuorituskykyyn löytyy luultavasti Corsairin muistiasennuksesta. Aseman arkkitehtuuri on suunniteltu siten, että piirilevylle mahtuu 16 flashmuistipiiriä. 160 gigatavun malli sisältää 12 kappaletta Intelin 128 gigabitin MLC NAND –siruja piirilevylle juotettuna, mikä tarkoittaa käytännössä 192 gigatavun bruttokapasiteettia. Pitää muistaa, että SandForcen ohjain käyttää osan flash-muistista omana välimuistinaan, jättäen käyttöön noin 180 gigatavua. Emme tiedä tarkkaan kuinka ohjain hoitaa muistinkäyttöään, mutta jossain siellä täytyy olla selitys sille, miksi vähimmäissiirtonopeus tippuu 180 MB/s –tasolle vaikka huippunopeudet pysyvät kilpailukykyisellä tasolla.



Force F160 saavuttaa PCMark Vantage –testeissä yhden parhaista tuloksista. Testit sisältävät muutamia tosielämän tilanteita jäljitteleviä toimintoja ja ne antavat kohtuullisen hyvä kuvan aseman suorituskyvystä näissä olosuhteissa.

Aseman tehonkulutuksestakaan ei löydy valitettavaa, sillä sen kulutus on hieman alhaisempi kuin muiden SandFoce-ohjainta käyttävien. Vaikka Force F160 ei ylläkään ihan samalle tasolle kuin pienemmällä määrällä piirejä varustetut mallit tai uudempaa tekniikkaa olevat kuten Samsungin 470-sarja, se tarjoaa silti erittäin hyvää yleistä suorituskykyä suhteellisen pienellä tehonkulutuksella. Asemalle on myönnetty kolmen vuoden takuu ja paketin mukana tulee sovittimet 2,5” levyn asentamiseen työpöytäkoneen 3,5” kovalevypaikkaan.

Kommentoi artikkelia