SLI-skaalaus: Voittaako kaksi GeForce GTX 460:sta yhden GTX 480?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Virrankulutus, tehokkuus ja lämmöntuotto



Virrankulutuslukemat mitataan koko järjestelmästä mittaamalla virtapistokkeesta. Käyttämämme OCZ-Z1000 virtalähteen energiatehokkuus on 90% (±1%) täydellä rasituksella (Full GPU Load), joten todellisen kokoonpanon kulutuksen voi laskea kertomalla Full GPU Load -lukemat 0,9:llä.



Tehokkuus on suorituskyvyn ja virrankulutuksen suhdeluku. Meillä ei ole mitta-asteikkoa 100% tehokkuudelle käyttämällä bits-per-watt tai FPS-per-watt -lukemia, sillä bitit ja renderöidyt framet ovat abstrakteja. Voimme siis ainoastaan verrata kokoonpanojen tehokkuutta toisiinsa verrattuna. Mitataksemme näin meidän täytyy ensin katsoa kuinka paljon enemmän virtaa muut kokoonpanot kuluttavat verrattuna vähiten kuluttavaan, joka tässä tapauksessa on yksittäinen GTX 460-kokoonpano.



Seuraavaksi meidän täytyy tietää kuinka paljon tehokkaampia kokoonpanot ovat verrattuna hitaimpaan. Otimme keskiarvot FPS-lukemista ja jaoimme tuloksen hitaimman kokoonpanon tuloksella.



Jakamalla suorituskykyero (yläpuolella) virrankulutuksen erolla antaa meille täyden rasituksen suorituskyky-per-watti -lukeman, jossa heikoin järjestelmä on 100%. Toisaalta koska idlessä olevien järjestelmien työmäärä on muuttumaton, idle-tilassa olevia kokoonpanoja voidaan verrata yksinkertaisesti jakamalla jokaisen kokoonpanon idle-virta huonoimman kokoonpanon tuloksella. Koska 100% tehokkuutta ei ole olemassa, vähentämällä 100% jokaisesta tuloksesta näyttää erot kokoonpanojen välillä.



Lisäämäällä toinen GeForce GTX 460 antaa 90% suorituskykylisän lisäämällä virrankulutusta 53%, josta saadaan 24% performance-per-watt -lukema. Sama kokoonpano idlessä käytätä 13,1% enemmän virtaa kuin yksi GTX 460.
Ja nyt lämmönkulutuslukemat:



Lämpötilalukemat yllä ovat kokoonpanon ensimmäiselle kortille. SLI-konfiguraatiossa, jossa kaksi korttia ovat vierekkäin, pohjimmainen kortti on yleensä itse asiassa viileämpi kuin yksittäinen kortti. Tämä johtuu yleensä siitä, kun järjestelmä nopeuttaa molempien korttien tuuleettimia samanaikaisesti. Emolevymme tukee myös näytönohjaimien asettamista useampaan paikkaan, ja jättämällä korttien väliin kaksi paikkaa SLI- ja yhden kortin kokoonpanojen lämpötilat olivat identtiset.

Kommentoi artikkelia