Sandy Bridge esittelyssä: toisen sukupolven Core-prosessorit

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Testitulokset: PCMark Vantage




PCMark Vantagen kokonaispisteillä mitattuna kolme Sandy Bridge -prosessoria pitävät kärkeä ja niiden perässä tulee 3,6 gigahertsin Turbo Boost -kellojen ansiosta Core i7-875K.
Intelin Core i7-950:n etuina ovat muita korkeampi väylätaajuus ja kolmikanavainen DDR3-muistiväylä. Nämä ominaisuudet eivät kuitenkaan riitä siivittämään 900-sarjalaista kärkeen. Syynä lienee 1066 MHz:n muistiväylä (Lynnfieldeissä 1333 MHz) ja ainoastaan 3,33 gigahertsiin saakka nouseva Turbo-taajuus.

Ohjelma ei kykene käyttämään hyväkseen kaikkia AMD:n Phenom II X6 1100T -prosessorin kuutta ydintä. Tämä yhdessä prosessorin alhaisen kellotaajuuden kanssa tarkoittavat kehnoa menestystä testissä. Joissain osa-alueissa, kuten TV and Movies tai Communications, AMD:n kuusiytiminen prosessori onnistuu kuitenkin näyttämään todellisen luonteensa. Muissa testeissä Phenom II X4 970 pärjää verrattain paremmin sen korkeamman 3,5 gigahertsin kellotaajuuden ansiosta.

En sano tätä ensimmäistä kertaa: jos Phenom II asuisi Core 2 -maailmassa, niin sillä olisi melko mukavat oltavat. Nehalemeita vastaan Phenom II:lla ei taas ole minkäänlaista sanan sijaa, vielä vähemmän Sandy Bridgeä vastaan. Toisaalta PCMark Vantage on teknisesti ottaen vain synteettinen testiohjelma. Seurataan miten tilanteet muuttuvat, jos muuttuvat, muissa rasitustesteissä.











Kommentoi artikkelia