RocketHybrid: Hybriditallennusta ilman Z68 Expressiä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Loppupäätelmät


HighPointin RocketHybrid 1220 -ohjainkortti on mielenkiintoinen tuote, sillä se tarjoaa hyvää laatua kohtuulliseen hintaan. Ohjain nopeuttaa tietokoneen toimintaa havaittavasti, joskus jopa yllättävän paljon. SSD-aseman suorituskykyyn hybriditallennuksella ei kuitenkaan päästä kuin satunnaisissa testeissä. Kortti soveltuu hyvin niille, jotka haluavat päivittää tietokoneensa suorituskykyä, mutta säilyttämällä kuitenkin kovalevyjensä suuren tallennuskapasiteetin.


Testimme osoitti, ettei RocketHybridiä varten kannata turhaan ostaa kallista SSD-asemaa. Jo satasen maksavalla Intelin X25-V:llä saadaan puristettu tekniikasta kaikki hyöty irti. Hyvä puoli RocketHybridissä on myös se, ettei sinun tarvitse poistaa kovalevyjen sisältöä päivitysprosessin vuoksi. Toinen etu on AHCI-yhteensopivuus. Sen ansiosta erillisiä ajureita ei tarvita, kun käytössä on Windows Vista SP2 tai uudempi käyttöjärjestelmä.

RocketHybrid-järjestelmään uppoutuneen rahan voisi tietysti käyttää SSD-aseman hankintaan, mille mille asentaisi käyttöjärjestelmän. Toinen kilpaileva vaihtoehto on hankkia kaksi nopeaa 7200 RPM:n kovalevyä ja kytkeä ne RAID 0 -pakaksi (tämä ei tosin ole kovin turvallinen valinta). Kaiken kaikkiaan RocketHybridin voidaan sanoa olevan hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat siirtyä hybriditallenukseen mutteivät ole valmiita päivittämään tietokonettaan Z68-pohjaisella emolevyllä.

Kommentoi artikkelia