Parhaat SSD-asemat – Huhtikuu 2015

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

PCI-e SSD-kortit



Kuluttajamarkkinoilla ollaan nähty muutamia PCIe-liitäntäisiä SSD-asemia, mutta yleensä näiden hinnat ovat olleet siinä määrin korkeat, että niitä kannattaa harkita vain, jos tietää todella tarvitsevansa erittäin korkeita siirtonopeuksia. Lisäksi jotkin asemat eivät välttämättä suoraan tue käyttöjärjestelmän asennusta asemalle, joten tuen laita kannattaa ottaa ajoissa selville.



Valmistaja: Kingston
Mallinimi: HyperX Predator
Kapasiteetti: 240 Gt
Hinta: 280€

Kingstonin PCIe-väylään asennettava kortti on käytännössä M.2 SSD adapteri, joka mahdollistaa PCIe-väyläisen SSD:n niille, jotka kaipaavat sellaista emolevylle, jossa ei ole suoraan M.2-liitäntää. X4-liitäntään asettuva kortti toimii 1400/600 Mt luku/kirjoitusnopeuksilla. Se ei vastaa suorituskyvyltään Intelin 750 -sarjan asemaa, joten suosittelemme vain pienempää 240 Gt mallia, sillä kirjoitushetkellä Intelin pienin kapasiteetti on 480 Gt.



Valmistaja: Intel
Mallinimi: SSD 750 Series
Kapasiteetti: 480 Gt, 1200 Gt
Hinta: 475€, 1255€

Intelin SSD 750 -sarja edustaa tällä hetkellä parasta mitä on tarjolla kuluttajamarkkinoilla SSD-asemien osalta. PCIe 4x -lisäkorttipaikkaan asennettava lisäkortti toimii myös käyttöjärjestelmälevynä, toisin kuin sen ammattilaiskäyttöön suunnatut sisarmallinsa. 2200/900 Mt/s luku/kirjoitusnopeuksilla Intelin asema on merkittävästi nopeampi kuin yksikään SATA-liitäntäinen asema.

Kommentoi artikkelia