Opas: ilmajäähdytetyn PC:n rakentaminen ja osien valinta, osa 2

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 2 kommenttia

Ota jäähdytys huomioon alusta asti


Yhteenveto

Kokoonpanon toimivuuden kannalta on tärkeää, että jäähdytystä on ajateltu ensimmäisistä komponenttihankinnoista alkaen. Oikeanlainen kotelo, prosessorinjäähdytin sekä hyvät kotelotuulettimet luovat perustan tehokkaalle jäähdytykselle. Vaikka valmistajat heittävät eteemme toinen toistaan houkuttelevamman näköisiä tuotteita, jäähdytyksessä ulkonäkö on toissijainen asia.

Toivomme, että artikkeli auttoi selventämään muutamia perusasioita myös aloitteleville tietokoneen kasaajille. Vaikka edellisillä sivuilla lämpötahnan levitykseen käytettiinkin paljon palstatilaa, yksinkertaisimmillaan tahnan levittäminen tapahtuu tiputtamalla pisara prosessorin päälle ja asentamalla jäähdytin paikalleen.

Tämän artikkelin tarkoituksena ei ollut antaa suosituksia siitä mitä tuotteitta tällä hetkellä kannattaa ostaa. Tarkoituksena oli enemmänkin antaa perusohjeita, jotka ovat voimassa myös tulevaisuudessa, kun tuotteet markkinoilla vaihtuvat. Tarkoituksena oli myös osittain osoittaa, että parhaaseen jäähdytystehoon ei aina tarvita kaikkein kalleimpia laitteita.

Alkuperäinen artikkeli: How To: Properly Plan And Pick Parts For An Air-Cooled PC, Part 2
Alkuperäisen artikkelin kirjoittaja: Igor Wallosse

kommenttia 2

lein0

Tuohon Acceleron tuulettimiin liittyen, ei se uusi tuuletinosa ihan viittäkymppiä maksa, ei edes kymppiä. Suoraan arcticilta tilattuna tuulettimen hinta on 3.76e, ja postikulut mukaan laskettuna hintaa tulee noin 11e.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5. joulukuuta, 2011 @ 11:30

|2500k|z68 pro3-m|HD6870|8gb ddr3|wd 500gb|FDD r3|

DjZorlag

Lämpötahnaosiosta jäi epäilyttämään seuraava seikka:


Originally posted by Teemu "squi" Laitila:
Molemmat tuotteet (AC MX-2 ja xilence X5) ovat halpoja ja helppokäyttöisiä. Xilence X5 on kuitenkin sopiva myös näytönohjaimille, minkä perusteella se on hieman monikäyttöisempää.

Miksei MX-2:sta voisi käyttää näytönohjaimen kanssa? Aina olen samat mömmöt (MX-2) laittanut sekä prossulle että näyttikselle. Eli mikä on ero?

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

Kommentoi artikkelia