OCZ Vector 256 GB testissä: Barefoot 3 -ohjaimen ensiesiintyminen

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

4 KB satunnaissuorituskyky



Satunnaiset lukuoperaatiot

Esimerkiksi virusskannerin ajaminen ja Word-tiedoston kirjoittaminen



Kun jononsyvyys on yksi, kaikki testin asemat siirtävät dataa 25 – 30 megatavun sekuntivauhtia. Kun samanaikaisten IO-pyyntöjen määrä nousee 32 saakka, 256 gigatavun Vector-asema johtaa joukkoa noin 390 megatavun sekuntinopeudella (mikä tarkoittaa noin 100 000 IO-operaatiota sekunnissa). Tulos on noin 15 prosenttia parempi kuin Vertex 4 -asemalla ja 10 prosenttia nopeampi kuin Samsugin 840 Pro -asemalla.
Jotta välttyisimme useammilta lähes identtisiltä SandForce-asemilta samassa taulukossa, Intelin SSD 520 edustaa SF-22xx -ohjaimeen ja synkroniseen NAND-muistiin perustuvia asemia tuloslistauksissa. SandForce-asemiin nähden Vector on huomattavasti nopeampi kun jonon syvyys nousee kahdeksaan tai yli.

Satunnaiset kirjoitusoperaatiot

Esimerkiksi sähköposti, tiedostojen pakkaus ja nettiselaus



Kun jononsyvyys pysyttelee yhden ja neljän välillä ja työmäärä on 4 KB satunnaista kirjoitusta, Vector ottaa selvän etumatkan Intelin SSD 520 -asemaan ja sen edustamiin synkronisella muistilla varustettuihin toisen sukupolven SandForce-asemiin. Suurin osa SSD-asemista aloittaa 50 MB/s tasolta, mutta OCZ:n uusin tuotos aloittaa 80 megatavusta sekunnissa.

Jononsyvyydellä neljä Vector jää Vertex 4:n ja Samsungin 840 Pro:n jälkeen, mutta nousee takaisin huipulle maksimijononsyvyydellä 32.

Vaikka Vertex 4 pärjää äärimmäisen hyvin korkeammilla jononsyvyyksillä, se ei ole vaihtoehtona yhtä houkutteleva, sillä matalammat jononsyvyydet ovat tyypillisempi tilanne normaalissa työpöytäkäytössä. Sen vuoksi Vector tekee vaikutuksen suorituskyvyllään.

Kommentoi artikkelia