Nvidia GeForce GTX 560 Ti: GF114 saapuu, GF100 poistuu näyttämöltä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Ylikellotus


Vältän yleensä ylikellotusvertailuja uusien ohjainten julkistusartikkeleissa sillä ne eivät ole erityisen aitoja. On huvittavaa ajatella, että meille lähetetään näytekappale kortista ennen julkaisua ”katsokaa miten hyvin tämä kellottuu” viesti mukanaan eikä sitä ole muka valikoitu tavallista paremman kellotusvaran vuoksi.



Tällä kerralla asiat ovat kuitenkin toisin. Gigabyte lähetti minulle GV-N560SO-1GI –mallin jonka se ylpeästi myöntää olevan nimenomaan valikoitu hyvän kellottuvuutensa ansiosta, joka mahdollistaa 1 GHz kellotaajuuden (verrattuna 822 MHz:n referenssimallissa) ja 1145 MHz taajuuden muisteille (1 Ghz referenssissä). Gigabyten mukaan tämä malli tulee myyntiin 269 dollarin hintaan, eli 20 dollaria enemmän kuin referenssimallin suositushinta.







Kuten tuloksista näkyy, 1 GHz:n taajuudella toimiva GTX 560 Ti on huomattavasti nopeampi kuin Nvidian lähettämä referenssimalli. Se ei ole ihan yhtä nopea kuin GeForce GTX 570 niin kuin Gigabyte väittää, mutta se on silti kohtuullisen lähellä ja hintaa on kuitenkin 80 dollaria vähemmän, mikä on jo hyvä saavutus.

Kuten mainitsin, Gigabyte on valikoinut näissä korteissa käytettävät 1 GHz:n kellotaajuuksiin pystyvät GF114-piirit. Kaikki eivät kykene niihin nopeuksiin. Voi kuitenkin melkoisella varmuudella sanoa, että suuri osa GeForce GTX 560 –malleista yltää ainakin puoliväliin. Nvidia on vahvistanut, että 900 MHz:n kellotaajuudet ytimen osalta ovat kohtuullisen tyypillisiä.

Kommentoi artikkelia