Nettiselainten Grand Prix VI: Firefox 6, Chrome 13, Mac OS X Lion

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Hyötysuhde: Muistinkäyttö


Kevyt kuormitus



Yhden välilehden aiheuttama muistinkäyttö ei ole muuttunut aikaisemmista testeistä. IE9 on ensimmäisellä sijalla ja sitä seuraa lähietäisyydellä Chrome, Safari, Firefox ja Opera.

Mac OS X -alustalla kaikki kulutuslukemat ovat korkeampia ja järjestys muuttuu. Ensimmäinen sija menee Operalle. Toiselle sijalle tulee Safari 5.1 hieman alle 100 MB muistinäytöllään. Chrome ottaa kolmossijan kun Firefox jää neljänneksi ja käyttää lähes 130 MB muistia.

Raskas kuormitus

Ensimmäistä kertaa Tom's Hardwaren selainvertailujen historiassa Safari onnistuu lataamaan 40 välilehteä ilman jäätymistä. Aiemmista testeissä 40 välilehteä oli pakko avaa yksitellen.

Edellisessä testissä Internet Explorer 9 käyttäytyi omituisesti ja tietyillä paljon valkoista tilaa sisältävillä sivuilla selain renderöi valkoiset tausta mustaksi ja välillä jäätyi kokonaan. Tällä kertaa testissä kuitenkin käytettiin Windows Update -palvelusta ladattuja WHQL-sertifioituja ajureita AMD:n nettisivuilta ladattujen uusimpien versioiden sijaan. Ajurivalinta näytti olevan syyllinen ongelmaan, sillä tällä kerta renderöintiongelmia ei ilmennyt ennen kuin testin jälkeen ajurit vaihdettiin koemielessä uusimpaan Catalyst-pakettiin, jolloin selain alkoi kärsiä samoista ongelmista.



Seuraavalla videolla näkyy selaimen totaalinen jäätyminen kohdassa 1:50.



Seuraavaksi testataan muistinkäyttöä 40 välilehteä käytettäesä.



Järjestys vaikuttaa taas samalta kuin edellisellä kerralla. Safari suoriutuu 40 välilehden avaamisesta pienimmällä muistinkulutuksella. Firefox pitää toisen sijan kuluttaen kolme neljäsosaa gigatavusta. Kolmanneksi tulevan Operan tulos ei jää juuri huonommaksi. Chrome 13 tipahtaa viidennelle sijalle päästäen Microsoftin IE9-selaimen neljänneksi.

OS X:n tapauksessa Safari 5.1 käyttää vähiten muistia, mutta silti lähes 100 MB enemmän kuin Windows-alustalla. Opera ottaa kakkossijan käyttäen hieman yli 800 MB. Kolmanneksi tuleva Firefox 6 käyttää jo lähes 1,2 GB, kun viimeiselle sijalle jäävä Opera käyttää huimat 1,8 GB muistia.

kommentti 1

Croft

EDIT: Tarkemmin luettuna turha oli huomioni koska käännös on täynnä erilaisia virheitä. :]

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. tammikuuta, 2012 @ 6:12

Kommentoi artikkelia