MWC 2012 -katsaus: Nokia, Asus, Intel, Samsung ja LG

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Asus: Infinity ja Padfone



Asus aloitti lehdistötilaisuutensa ilmoittamalla brändäysmuutoksesta. Asus jättää "Eee":n pois tuotteistaan, eli vanha Eee Pad Transformer on nykyään Transformer Pad. Toisaalta tilalle tuli myös lisää nimikkeittä uusien tuotejulkaisujen myötä.



Transformer Pad Infinity on Asuksen ensimmäinen tabletti, joka on varustettu Qualcommin uudella Cortex 15 -arkkitehtuuriin perustuvalla Snapdragon-suorittimella. Se on ulkoisesti Transformer Padin ja Pad Primen kaltainen, mutta nopeampi, ja varustettu LTE-yhteydellä. Infinity-sarja siis edustaa jatkossa Asuksen huippumalleja tableteissa.



Yllä olevalla videolla esitellään Asuksen Transformer Padfonea, joka vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta tuotteelta. Asus on selvästi ottanut tällä tuotteella ison askeleen kohti laitteiden välistä konvergenssia. Padfone on käytännössä 1,5 Ghz Snapdragon-suorittimella varustettu älypuhelin, joka voidaan yhdistää tablettiin, joka vuorostaan voidaan yhdistää näppäimistötelakkaan. Näin alunperin pienen älypuhelimen akkukesto voidaan yhdeksänkertaistaa. Padfoneen kuuluu myös erikoinen stylus-kynä, joka toimii lisäksi myös headset-laitteena jolla voi vastaanottaa puheluja älypuhelimen ollessa tabletin sisällä.

Jos Asuksen suunnitelmat toteutuvat, tästä saattaa tulla yksi tämän vuoden kuumimmista tuotteista. Yrityksen mukaan Padfone saapuu markkinoille huhtikuussa, emmekä malta odottaa saada sitä omiin käsiimme.



Kommentoi artikkelia