Mikro-stutterointi ja GPU-skaalaus CrossFirellä ja SLI:llä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Askel 2: CrossFire ja kolme GPU:ta



Käyttämällä PowerColor 6870 X2:ta ja yhtä Radeon HD 6870-näytönohjainta saamme aikaisiksi kolmen piirin CrossFiren. Kuinka tämä kokoonpano mahtaa toimia?



Yhteishinta korteille on noin 650$, mikä on 80$ halvempi kuin yksi GTX 590. Radeon HD 6990 tuntuu olevan tällä hetkellä kiven alla, sillä sen saatavuus on lähes olematon. Alla olevaa kuvaa katsoessa 6990:n puute unohtuu kuitenkin äkkiä.



Uudelleentestasimme tämän testin monella eri pelillä, joista saimme erilaisia keskimääräisiä ruudunpäivitysnopeuksia. Niin kauan kuin FPS on yli 30, stutterointi on lähes kadonnut. Käyrä on hieman nykivämpi kuin yhden piirin, mutta ero on niin pieni että sitä ei juuri huomaa. Kahden kortin testien jälkeen emme todellakaan odottaneet tätä tulosta.

Kolme korttia vaikuttaisi helpottavan selvästi, ja se maksaa vähemmän kuin yksi GTX 590 tai HD 6990. Keskimääräinen FPS nousi kuitenkin vain 20% verrattuna kahden kortin tuloksiin, ja 420 W tehonkulutus on kohtuullisen suuri. Kolmen kortin kokoonpano on muutenkin huomattavasti hankalampi kuin yksi HD 6990.

Kommentoi artikkelia