Lenovo Yoga Book Android

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Ulkoiset ominaisuudet







Lenovon Yoga Book erottuu mustien tablettien sankasta joukosta lisäämällä näytön mukaan fyysisen kirjoitusalustan, joka taipuu tarpeen mukaan joko näppäimistöksi, piirtotasoksi tai näytön taakse tablet-tilaan ja taustatueksi.



Yoga-kannettavista tuttu rannekesarana toimii erinomaisesti, ja hybridilaitteen ollessa kiinni kokonaisuus on edelleen hyvin ohut, eikä 690 g paino ole merkittävästi korkeampi kuin esimerkiksi Yoga Tab -tablettien.



Mukana tulee myös paperilehtiö sekä alusta sille, joka asetetaan piirtotason päälle. Kun paperille piirretään tai kirjoitetaan, piirtotaso vastaanottaa samalla kopion tästä. Näin ollen mukana tulevaan Real Pen -kynään saa asetettua joko pelkästään digitaalisen kirjoituskärjen, tai mustetta sisältävän kärjen paperia varten.



Sopivaa kirjoispaperia myydään Lenovon verkkokaupassa tyyriiseen arkkihintaan, mutta paperiksi käy luonnollisesti mikä tahansa pinnalle mahtuva paperi – joskin paperin on pysyttävä paikoillaan, minkä takia mukana tulevassa lehtiössä on kiinnityspohja.



Vaihtoehtoisesti kynällä voi kirjoittaa myös itse tasolle, joka on edelleen miellyttävämpää kuin itse lasinäytölle kirjoitus, mutta käytännössä selkeästi paras tapa kirjoittaa luonnollisesti on käyttää paperia ja mustetta. Laitteen mukana tulee styluskärjen lisäksi kolme kappaletta mustepäitä. Kärjen voi vaihtaa helposti työntämällä se kärkisuojan päässä olevaan reikään ja kampeamalla kärjen ulos kynästä.



Mattapintainen alumiini-magnesiumseoksesta koottu runko tuntuu kädessä miellyttävältä ja reunat on pyöristetty sopivasti, mutta käyttömukavuutta vaivaa hieman se, että magneetilla yhteen tarttuvat puoliskot eivät erotu toisistaan kovin helposti, ja aukeavalta reunalta ei löydy suoranaisesti mitään tarttumapintaa, vaan laitteen saa parhaiten auki työntämällä vaikka peukalonkynnen väliin.



Tasopinta toimii myös taustavalaistuna näppäimistönä, ja kirjoitustilan ja piirtotilan välillä voi vaihtaa oikean yläreunan kynäikonia pohjaan painamalla. Näppäimistöstä löytyy pienemmille kannettaville tutut näppäinvalikoimat sekä Android-kotinäppäin Windows-näppäimen tilalla. Näppäimistön alapuolella on myös hiiritaso jos itse näytön painelu ei kiinnosta, mutta se ei vastaa käyttökokemukseltaan tai eleominaisuuksiltaan tavallista kannettavan hiiritasoa.



Kuten arvata saattaa, tasaisen pinnan käyttö näppäimistönä vaatii paljon totuttelemista, eikä se koskaan vastaa edes heikompien fyysisten erillisnäppäimistöjen vastetta. Yoga Book antaa tärinäpalautteen painettaessa, ja käyttömukavuudeltaan se on selkeästi parempi kuin näytölle asetettava Android-näppäimistö, mutta enemmän kirjoittelevien kannattaa harkita fyysistä näppäimistöä.

Laitteessa on 8500 mAh akku, jolle luvataan valmistajan toimesta 15 tunnin kesto aktiivikäytössä. Tämä on hieman vähemmän kuin aiemmin arvostelemiemme Yoga Tab -tablettien. YouTube-toistossa Full HD -resoluutiolla laite kestää alle 10 tuntia.

Kommentoi artikkelia