Lenovo X1 Yoga ja X1 Tablet – Moneen taipuvat hybridit

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Ulkoiset ominaisuudet





Lenovon ThinkPad-mallisto jatkaa myös uudempien hybridilaitteiden osalta perinteistä funktionaalista designia, ja muuten mustaa pintaa koristaa vain ThinkPad-logo, jossa vilkkuu punainen ledipiste i:n päällä. Molemmissa laitteissa on hyödynnetty magnesiumia sekä PPS Hybrid Injection -muovia, joka antaa laitteille alumiinia pehmeämmän tuntuman. Magnesium yleensä johtaa joustavampaan rakenteeseen, mutta X1 Yoga ei jousta juuri ollenkaan näyttöpaneelinsa osalta lasisen kosketusnäyttöpaneelin ja kovan muoviseoksen myötä.

14” näytöllä varustettu X1 Yoga on kiitettävän tiivis paketti, eikä se painonsa puolesta jää kovin paljoa jälkeen X1 Tabletille, joka painaa noin kilon verran lisänäppäimistön kanssa. X1 Tablet mahtuu hieman paremmin pienempiin laukkuihin ja käytössä ahtaampiinkin matkustustiloihin irroitettavan näppäimistöosionsa ansiosta.



X1 Yoga pitää sisällään oman pienen stylus-kynän, mutta X1 Tabletin mukana tulee Thin Keyboard -näppäimistön lisäksi myös ThinkPad Stylus-kynä 2048 painetasolla, joka on selkeästi miellyttävämpi käytettävä. Tabletista ei kuitenkaan löydy upotuspaikkaa kynälle, vaan sen voi kiinnittää kahdella erillisellä pidikkeellä, joista tablettiin kiinnitettävä versio vie mukanaan USB-paikan. Tabletin liitäntäreunassa on myös magneetti johon kynä myös tarttuu, mutta tämä luonnistuu tietysti vain tablet-tilassa ilman siihen kiinnittyvää näppäimistöä tai lisäakkua. Kynä pitää sisällään yhden AAAA-pariston, joka on tarpeen tullen vaihdettava.



X1 Tablet pysyy pystyssä säädettävän selkätuen avulla, ja sen saa asetettua haluamaansa asentoon ilman mainittavia ongelmia. Myös näppäimistöosion saa asetettua tarvittaessa jyrkempään kulmaan.

X1 Yoga vuorostaan taipuu ympäri tablet-tilaan, mutta 14” kokoisena se ei luonnollisesti ole yhtä käytännöllinen tässä tilassa, ja sen 16:9 kuvasuhde ei ole yhtä luonteva tablet-käytössä kuin X1 Tabletin 3:2 kuvasuhde. Yogaa voi käyttää myös ns. telttatilassa, ja tablet-tilaan siirryttäessä kiinteän näppäimistön näppäimet uppoavat kätevästi rakenteeseen.

Kommentoi artikkelia