Kevät 2010 SSD-levykooste, osa 2

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia



Jos matala virrankulutus on tärkeä, kannattaa pitäytyä Intelin tai Toshiban levyissä, jotka molemmat pääsevät 0,1 W:n lepotilassa. Testin kolme uutta levyä kuluttavat kaikki vähintään 0,6 Wattia.



Täydellä suorituskyvyllä ajettuna Toshiban HG2 sekä Indilinx-pohjaiset asemat ovat energiatehokkaimpia. Intel ja erityisesti kaksi JMicronin JM61x-pohjaista asemaa tuottavat lievän pettymyksen.



HD-videon toisto saa aikaan tasaisen datavirran ja tasaisen virrankulutuksen. Taas kerran Kingston ja Western Digital vaativat enemmän tehoa kuin kilpailijansa. Intel ja Toshiba vievät voiton tuloksella, joka on äärimmäisen lähellä lepotilan virrankulutusta.



Erot pienevät kun I/O-operaatioiden määrä lisääntyy



Toshiba vie voiton energiatehokkuudessa streaming-lukuoperaatioiden tapauksessa johtuen sen erittäin matalasta virrankulutuksesta. Vastaavasti Kingstonin ja WD:n erittäin korkeat virrankulutuslukemat jättävät ne vertailun hännille. Vaikka energiatehokkuuden merkitys työpöytäkäytössä onkin pieni, SSD-levyjen on kuitenkin mahdollista tarjota hyvää suorituskykyä huomattavasti pienemmälläkin tehonkulutuksella.

Kommentoi artikkelia