Kevät 2010 SSD-levykooste, osa 1

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testaustulokset: Energiankulutus ja Energiatehokkuus





Lepotilan tehonkulutus on matalin Toshiballa ja Intelillä. Muut jäävät kakkossijalle samantyyppisillä tuloksillaan.



Vaikka Intel suoriutuu parhaiten datan siirrosta, vaatii se myös eniten tehoa toimiessaan suurella nopeudella. Testin muut asemat jäävät ainoastaan hieman jälkeen kokonaissuoritustehossa, mutta ne selviävät urakasta noin puolella tehonkulutuksella.



Intel voittaa taas, mutta jakaa voittopallin Toshiban kanssa. HD-videon pyörittäminen vaatii 0,2 W Intelillä ja Toshiballa, kun taas muut kuluttavat tuplasti saman.



Toshiba HG2 ei selvästi ole optimoitu suurille I/O-operaatioiden määrille. Intelin X25-M on taas nopein, käyttäen kuitenkin samalla kohtuullisen määrän tehoa. Kaikkein energiatehokkaimpia ovat Indilinx-perustaiset asemat.



Erittäin pienestä tehonkulutuksesta johtuen Toshiba vie voiton kotiin jatkuvien lukuopereaatioiden kohdalla. Intel on nopea, mutta vaatii huomattavasti enemmän virtaa kuin kilpailijansa. Indilinx-asemat jäävät näiden kahden välimaastoon.



Kokonaiskuva muuttuu, jos tarkastellaan I/O-tehokkuutta. Toshiba jää hännille johtuen korkeasta energiankulutuksesta ja heikosta I/O-suorituskyvystä työasemakäytössä. Intel voittaa kädet selän takana. Kannattaa kuitenkin muistaa, että suuri IOPSien määärä on vähemmän tärkeä normaaleissa kuluttajaohelmistoissa.

Kommentoi artikkelia