Katsauksessa Lenovon uutuustuotteet

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Yoga-tabletit ja muut mobiililaitteet





Lenovon Tabletit tunnistaa helposti niiden erikoisesta sylinteri-designista, josta yritys on ottanut tällä kertaa kaiken irti. Sylinteri mahdollistaa kookkaan 10200 mAh akun mahduttamisen laitteeseen, ja kalleimpiin Yoga Tab Pro 10 -malleihin on mahdutettu myös pikoprojektori, jolle luvataan maksimissaan 70" kuva. Erityisesti mediakäyttöön suunnatut tabletit hyödyntävät myös neljää kaiutinta Dolby Atmos -tekniikalla, minkä pitäisi tarjota kokonaisuutena markkinoiden laadukkaimman äänentoiston tablet-kategoriassa.



Siinä missä Pro-malli hyödyntää Intelin Atom-suoritinta, edullisempi Tab 3 tyytyy Qualcommin neliydinsuorittimeen. Pikoprojektorin sijaan siitä löytyy kamera, jonka suuntaa voi halutessaan myös säätää sylinteriä kääntämällä, eli se toimii etu- ja takakamerana. Uudet Yoga-tabletit tukevat myös AnyPen-teknologiaa, eli kosketus toimii millä tahansa metalliobjektilla kuten esimerkiksi haarukalla tai lyijykynällä.



Edullisempien mallien resoluutio on myös tiputettu Tab 2 -malliston Full HD -malleista 1280x800-resoluutioon todennäköisesti kustannussyistä. Halvempia malleja suunnataan myös kehittyville markkinoille, missä parempi akkukesto ja edullisempi hinta ottavat etusijan.



Lenovon hankkima Motorola kasvattaa myös edustustaan Euroopassa Moto-mallien lisäksi uudella versiolla Moto 360 -älykellosta. Pyöreää kellotaulua käyttävä Android Wear -älykello tulee saataville erillisillä miesten ja naisten versiolla, ja myöhemmin tarjolle tulee myös Sport-versio. Tarjolla on 42 mm malli naisille ja miehille, ja yksi kookkaampi 46 mm versio on suunnattu ainoastaan miehille. Paksuutta kaikilla malleilla on 11,4 mm.



Rannekkeita on tuttuun tapaan lukematon määrä nahkaisista metallisiin, ja ne käyttävät uutta pikavapautuslukkoa. Lenovon mukaan Moto 360:n voi suunnitella omanlaisekseen Moto Maker -sivuston kautta, mutta toistaiseksi tätä ei ole tarjolla Suomessa.



Lenovo esitteli IFA-messuilla myös edullista PHAB-mallistoaan, joka on suunnattu kehittyville markkinoille, eli sitä ei tulla näkemään Suomen markkinoilla. 7" PHAB ja 6.8" PHAB plus ovat Lenovon yritys omistaa phablet-kategoria kehittyvillä markkinoilla, missä phablet-laite saattaa olla käyttäjän ainoa mobiililaite. PHAB-sarjan laitteisiin on kuitenkin mahdutettu kohtuuhinnastaan huolimatta Qualcommin 8-ytiminen suoritin ja 3500 mAh akku.

Kommentoi artikkelia