Intel Core i7-875K ja Core i5-655K taistelu 4 GHz yläpuolella

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testitulokset: Media ja transkoodaus





iTunes toimii edelleen hyvänä työkaluna korkeiden kellotaajuuksien merkityksen esittelyssä. 4,66 GHz:n taajuudella toimiva Core i5 pärjää testissä parhaiten. Koska iTunes ei ole säikeistetty ohjelma, sen toiminta ei nopeudu prosessorin ytimisä lisätessä. Siksi onkin hieman yllättävää nähdä yhdeksän sekunnin ero Phenom II X4:n ja X6:n välillä. Yleensä molempien 4Ghz taajuudella toimivien sirujen pitäisi olla samoissa lukemissa yksisäikeisiä ohjelmia käytettäessä.



Olemme ottaneet käyttöön uusimman version MainConcept-ohjelmistosta. Tulokset näyttävät Core i7-875K:n ensimmäisellä sijalla AMD:n Phenom II X6:n jäädessä vain hieman jälkeen. Phenom II X4 965 sijoittuu kolmanneksi päihittäen 4,66 GHz:n Intelin Core i5-655K:n kirkkaasti.



HandBrake käyttää hyödyksi rinnakkaislaskentaa, jota kuusiytiminen Phenom II X6 tarjoaa Intelin Core i7-875K:ta enemmän, huolimatta Hyper-Threadingin vaikutuksesta. Samalla tapaa, neliytiminen Phenom II X4 on nopeampi kuin Core i5-655K.



Vaikka DivX on hyvin säikeistetty, Intel kääntää asetelman toisin päin ja ottaa johtopaikan molempien testiparien tapauksessa. Xvid ei ole hyvin säikeistetty, joten tässä tapauksessa ei ole erityisen yllättävää, että korkeampien kellotaajuuksien Intelit tulevat testissä ensimmäisenä ja toisena.

Kommentoi artikkelia